Julmumma mumma

Julmumma. Hemgjord mumma med öl, portvin, madeira, sockerdricka och porter eller mörkt julöl.
Blanda egen mumma till jul. Mumma kommer som en räddaren i mörkret när glöggen klibbat fast i tomteskägget. Se till att alla ingredienserna är väl kylda innan ni blandar.

1 liter julmumma, mumma ca 3 stora glas, 5 små

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 flaska mellanöl à 33 cl
  • 1 dl Portvin eller Madeira
  • 1 halv läsk som sockerdricka eller 7-up
  • 1,5 flaskor porter (mörkt öl eller mörkt julöl) à 33 cl

Tillagning

  1. Se till att alla ingredienser är kalla.
  2. Häll upp allt och blanda julmumman i en kanna och servera sedan.
E-mail
Medel: 3.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer