Julmumma med Portvin eller Madeira

Introduktion och förberedelse

Julmumma med starkvin som Portvin eller Madeira. Starkvinet ger en god sötma och fyllig smak åt mumman.

Mumma kommer som en räddaren i mörkret när glöggen klibbat fast i tomteskägget.

Jag tog ljus lager öl, lite sockerdricka för bubblor och porter för mörkare och brödigare smak.

Varianter

Du kan välja valfri Madeira eller Portvin - ta en fruktig Ruby eller något finare lagrad Tawny portvin - dyrare portvin är lite bortkastat dock.

Tips

Se till att alla ingredienserna är väl kylda innan ni blandar.

Garnering

Mumman även garneras och smaksättas med någon tsk rivet citron eller apelsinskal.

1 liter julmumma, mumma ca 3 stora glas, 5 små

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 flaska ljus lager à 33 cl
  • 1 dl starkvin som Portvin eller Madeira
  • 1 halv läsk som sockerdricka eller 7-up
  • 1,5 flaskor porter, mörkt öl eller mörkt julöl à 33 cl eller en 55 cl flaska

Tillagning

  1. Se till att alla ingredienser är kalla.
  2. Häll upp allt och blanda julmumman i en kanna och servera sedan.
E-mail
Medel: 3.7 (22 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 118 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-10-29