Jordgubbssoppa

Jordgubbssoppa med sorbet och kaksmulor (här smulade mandelbiskvier). En god, enkel, nyttig och kall dessert.
Mixade jordgubbar med en kula sorbet toppat med kaksmulor.
Istället för mandelbiskvier kan du ta andra kakor som finska pinnar, flarn eller drömmar.
Med läsk tillsatt precis innan servering blir soppan mousserande. Du kan också ta ett mousserande vin som Cava istället för läsk men tillsätt då några msk socker så att soppan blir lagom söt.
1-2 mosade eller mixade bananer är också gott i soppan.
Soppan kan garneras med blad av mynta eller citronmeliss.

4 portioner jordgubbssoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 1 flaska fruktsoda, sockerdricka eller apelsinläsk
  • 4 kulor sorbet som flädersorbet, citronsorbet eller mangosorbet
  • 2 dl krossad kakor som mandelbiskvier, finska pinnar, flarn eller drömmar

Tillagning

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär bort blomfästet.
  2. Mosa med gaffel eller mixa jordgubbarna med stavmixer eller i matberedare. Späd jordgubbsmoset med vatten.
  3. Smula och krossa sönder kakor.
  4. Tillsätt läsk till jordgubbssoppan och rör ut precis innan servering så att soppan blir mousserande och bubblig.
  5. Servera jordgubbssoppan i en skål med sorbet och kaksmulor vid sidan eller portionsskålar med en kula sorbet toppat med kaksmulor.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer