Höstcocktail med äppelcider
Introduktion och förberedelse
Höstcocktail med äppelcider, apelsinlikör, rom, lime och sockerlag.
Välj torr mousserande fransk, engelsk, spansk eller svensk äppelcider.
Pressa gärna färsk limejuice till drinken.
Val av glas
Drinken skakas med is och serveras i kallt drinkglas - förslagsvis tumbler - typ whiskyglas eller grogg-glas. Men även martiniglas eller vinglas - vinkupa blir fint.
Sockerlag
En mindre mängd sockerlag till drinken kan du laga genom att värma och lösa upp 2 msk socker i 1 dl vatten och låta svalna. Grundrecept på en flaska sockerlag du kan ta i kylen hittar du här.
Sockerlagen kan ersättas med mer apelsinlikör eller så kan du använda en sötare cider.
Tillagning
- Mät upp cider, apelsinlikör, rom, limejuice och sockerlag i en drinkshaker med isbitar.
- Skaka och sila upp i ett drinkglas - förslagsvis tumbler - typ whiskyglas eller grogg-glas. Men även martiniglas eller vinglas - vinkupa blir fint.
- Garnera med en skiva äppel samt lite rivet apelsin- eller limeskal.
Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal