Höstcocktail med äppelcider

Höstcocktail med äppelcider, apelsinlikör, rom, lime och sockerlag. Välj torr mousserande fransk eller svensk äppelcider.
Lite sockerlag kan du laga genom att värma och lösa upp 2 msk socker i 1 dl vatten och låta svalna. Kan ersättas med mer apelsinlikör eller så kan du använda en sötare cider.

1 glas höstcocktail med äppelcider

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 cl äppelcider
  • 4 cl mörk rom
  • 4 cl apelsinlikör som Cointreau
  • 2 cl limejuice
  • 0,5 tsk sockerlag (valfritt)
  • 3 dl iskuber
  • 1 äppelskiva att garnera med
  • 1 bit rivet apelsin eller limeskal att garnera med

Tillagning

  1. Mät upp cider, apelsinlikör, rom, limejuice och sockerlag (efter smak) i en drinkshaker med is.
  2. Skaka och sila upp i ett drinkglas - förslagsvis stort grogglas.
  3. Garnera med en skiva äppel samt lite rivet apelsin- eller limeskal.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer