Het majonnäs dipsås

Het majonnäs - en slags dipsås. Majonnäs smaksatt med vitlök och cayennepeppar. Gott till fisksoppa, hamburgerdressing, salladsdressing, friterad klyftpotatis, skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till) med mera.
Vitt vin passar till ex. Chardonnay, Viognier, Marsanne.
Du kan också göra förrätt av rostat bröd, het majonnäs, sallad, citron och toppa med rökt eller gravad lax eller handpillade räkor eller kräftstjärtar.

4 portioner het majonnäs dipsås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk saft av citron
  • 3 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda med citron, majonnäs, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en skål.
  2. Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till).
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Kräftknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjurs- och kräftknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. En  jättebra present att ta med på kräftskivan. 

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

Skogen kryllar av lingon - det röda guldet. Här hittar du lingonrecept som lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer