Hemgjord fransk löksill med matjesill
Introduktion och förberedelse för inläggning
Fransk löksill med matjesill smaksatt med rödlök och kryddpeppar.
Serveringsförslag
Egen hemlagad fransk löksill är god till julbord, midsommar och påsk.
Tillagning
- Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Spara 1/2 dl av lagen.
- Blanda under tiden ättiksprit, vatten, lag från matjesburken, strösocker, krossad kryddpeppar och vinäger i en kastrull.
- Koka upp och rör så att sockret löser sig.
- Låt lagen sjuda några minuter och stäng sedan av plattan samt låt lagen svalna.
- Skala och hacka under tiden rödlök.
- Ta upp och skär matjesfiléerna i bitar.
- Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen.
- Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst. Förvara svalt - helst i kylen. Håller sig månader i kylen orörd.
Uppskattat näringsvärde per portion: 81 kcal