Hemgjord fransk löksill med matjesill

Fransk löksill med matjesill. Egen hemlagad fransk löksill är god till julbord, midsommar och påsk.
Räkna 2 st 200 grams burkar.

8 portioner fransk löksill med matjesill

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 8 matjesfiléer
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl lag från matjesburken
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 9 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 1 stor rödlök

Tillagning

  1. Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Spara 1 dl av lagen.
  2. Blanda under tiden ättiksprit, vatten, lag från matjesburken, strösocker och vinäger i en kastrull.
  3. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  4. Låt lagen sjuda några minuter och stäng sedan av plattan samt låt lagen svalna.
  5. Skala och hacka under tiden rödlök.
  6. Ta upp och skär matjesfiléerna i bitar.
  7. Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen.
  8. Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst. Förvara svalt - helst i kylen. Håller sig månader i kylen orörd.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer