Hemgjord fransk löksill med matjesill

Introduktion och förberedelse för inläggning

Fransk löksill med matjesill smaksatt med rödlök och kryddpeppar.

Serveringsförslag

Egen hemlagad fransk löksill är god till julbord, midsommar och påsk.

8 portioner fransk löksill med matjesill

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 20 min

Ingredienser

  • 8 hela matjesfiléer
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl lag från matjesburken
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 9 grovkrossade kryddpepparkorn
  • 1 stor rödlök

Tillagning

  1. Ta upp matjesfiléerna och lägg i en skål och täck med vatten. Spara 1/2 dl av lagen.
  2. Blanda under tiden ättiksprit, vatten, lag från matjesburken, strösocker, krossad kryddpeppar och vinäger i en kastrull.
  3. Koka upp och rör så att sockret löser sig.
  4. Låt lagen sjuda några minuter och stäng sedan av plattan samt låt lagen svalna.
  5. Skala och hacka under tiden rödlök.
  6. Ta upp och skär matjesfiléerna i bitar.
  7. Varva majtessillen med hackad rödlök i en stor glasburk och häll över lagen.
  8. Låt din hemgjorda franska löksill stå kallt i ett dygn så smakar den bäst. Förvara svalt - helst i kylen. Håller sig månader i kylen orörd.
E-mail
Medel: 3.7 (35 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 81 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-04-19

Tillbehör och liknande recept:

Inlagd sill från grunden eller på minuten

Prinsen från djupen. Allt om sill strömming samt sillrecept till midsommar, julbord och påskbord. Lägg...