Hemgjord Creme Fraiche

Hemgjord Crème Fraiche av grädde blir väldigt god och är passar att använda till fest, buffé eller vardags. Riktigt enkelt att laga. Bjud ex. på hemgjord creme fraiche till midsommar med matjessill, gräslök och färskpotatis.

Här har jag använt frystorkad crème fraiche-kultur som finns att köpa ex. från ostlabbet.se. Alternativ är att använda några msk köpt färdig ekologisk creme fraiche. 

När du väl ha en färdig creme fraiche använder du en sparad del (0,5 dl räcker - förvara i kylen) som start för nästa omgång creme fraiche. Kan upprepas 10-15 gånger.

Hemmagjord creme fraiche kan serveras som sås naturell ex. med varmrökt lax, dekatesspotatis och citron. Ett annat gott förslag är att smaksätta med ex. hackade örter och vitlök samt servera som kall sås till grillat kött, lax eller med soltorkad tomat och servera till kyckling med rostade rotfrukter eller klyftpotatis.

5 dl hemgjord creme fraiche

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 dagar
  • Klart på: 2 dagar 5 min

Ingredienser

  • 0,5 krm frystorkad creme-fraiche kultur
  • 5 dl grädde 40%

Tillagning

  1. Blanda grädden med creme fraiche-kulturen i en burk.
  2. Låt stå övertäckt i 24-72 timmar beroende på hur sur du vill ha den. Smaka och känn efter.
  3. Förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer