Havrekakor

Havrekakor är mättande, söta och energigivande kakor bakade med havregryn, smör, socker och vetemjöl.
Havrekakor är också goda som snabb dessert smulade över jordgubbar med vaniljyoghurt.

ca 25 havrekakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 125 g margarin eller smör
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt

Tillagning

  1. Sätt ugn på 200 grader.
  2. Smält fett i en panna. Blanda med havregryn, socker, mjölk, vetemjöl och hjorthornssalt i en bunke.
  3. Havrekakor: rulla bollar av degen i storlek som valnötter. Placera dem med några cm mellanrum på bakplåtspapper och platta till dem till ca 2 cm tjocklek med en gaffel.
  4. Havrerutor: Bred ut havrekakssmeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i cirka 10-15 minuter.
  6. Bakar du havretuor så skär du ut rutor när degen ännu är varm. Låt sedan svalna.
  7. Låt havrekakorna svalna innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer