AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Har du inte redan plockat fram grillen så är det dags. Här kommer lite recept på grillat som hjälp på...
Sök
Android

Havrekakor

Havrekakor Havrekakor är mättande, söta och energigivande kakor bakade med havregryn, smör, socker och vetemjöl.
Havrekakor är också goda som snabb dessert smulade över jordgubbar med vaniljyoghurt.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.7 av 5 (Antal röster: 14)
ca 25 havrekakor
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Klart på: 30 min

Ingredienser:

  • 125 g margarin eller smör
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt

Tillagning:

  1. Sätt ugn på 200 grader.
  2. Smält fett i en panna. Blanda med havregryn, socker, mjölk, vetemjöl och hjorthornssalt i en bunke.
  3. Havrekakor: rulla bollar av degen i storlek som valnötter. Placera dem med några cm mellanrum på bakplåtspapper och platta till dem till ca 2 cm tjocklek med en gaffel.
  4. Havrerutor: Bred ut havrekakssmeten på en bakplåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i cirka 10-15 minuter.
  6. Bakar du havretuor så skär du ut rutor när degen ännu är varm. Låt sedan svalna.
  7. Låt havrekakorna svalna innan servering.


 

Fler recept ur samma kategori som Havrekakor:

Hallonkaka
Hallonkaka. En mjuk sockerkaka med färska hallon. Hallonkaka är god till fika eller buffé.
Du kan dubbla eller tredubbla receptet och baka en jättestor hallonkaka i en långpanna. Skär sedan upp i rutor.
Istället för färska hallon kan du ta frysta hallon eller andra bär eller rabarber.
Skumtoppar på pepparkakor
Skumtoppar på pepparkakor. En variant på kokosbollar som är spritsade som toppar på pepparkakor garnerade med strössel.
Pensla ev. pepparkakorna med smält choklad innan du spritsar dem om du önskar. Då mjuknar ej pepparkakorna.
Skumtopparna kan garneras med rostad kokos eller valfritt strössel som ex. chokladströssel.
Tänk på att skumtopparna ska stå i kylen och stelna i ca fyra timmar.
Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor
Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor. På bilden kakor med nötter. Amerikanska klassiska kakor sk cookies.
När du bakar egna kakor eller cookies kan du smaksätta och variera med chokadbitar, sirap, apelsin eller nötter.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Naan bröd indiska bröd
Naanbröd är ett platt indiskt bröd. Naanbröd är gott att skopa upp mustig indisk gryta med. Riktigt Naan-bröd är svårt att göra hemma om man inte har en lerugn så kallad tandoori. Brödet trycks upp på ugnsväggen och får en rökig fyllig smak av spett med kött mm som också steks i ugnen. De kan man handla på Indiska restauranger samt numer också färdiggräddade färdiga att värma i vanliga affärer.
En god hembakt variant av naanbröd får du om du gräddar brödet i en panna på spisen, på grillen eller under grillen i ugnen.
Överblivna naanbröd kan frysas och sedan värmas nästa middag.
Att ha ägg i naan-bröden är valfritt men de blir lite fylligare.
Mos med morötter och palsternacka
Mos med morötter och palsternacka. En variant på rotmos med palsternacka och rotselleri samt lite potatis (potatisen kan uteslutas och ersättas med mer rotfrukter).
Gott att servera som rotmos eller istället för vanligt potatismos till det mesta.
Vegetarisk tortellini med spenat
Vegetarisk tortellini med spenat, soltorkad tomat och grädde.
Istället för vanlig grädde kan du ta sojagrädde eller havregrädde (vegan pasta).
Se alla recept ur kategorin Vegetarisk mat
Paj med citron och fläder
Paj med citron och fläder. Hembakt citron- och fläderpaj till fika eller dessert. God citronpaj med flädersaft att servera på buffé eller till fest.
Piroger med vegetarisk fyllning quornfärs
Piroger med vegetarisk fyllning. Hembakta vegetarisk piroger. Quornfärs med tacosmak är blir god vegetarisk fyllning med paprika, vitlök, spiskummin, chili osv. Du kan ersätta kryddorna med taco kryddmix om du önskar.
Piroger är god utflyktsmat. Piroger går utmärkt att frysa och ta fram vid behov.
Bakad potatis med tonfiskröra
Bakad potatis med tonfiskröra. Ugnsbakad potatis med god fyllning av tonfiskröra. Lätt att laga, billigt och nyttigt.
Gott i röran är också en halv hackad röd paprika, 1 dl majs, ett rivet äpple och några msk kapris.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter

Gilla oss på Facebook