Hallonkaka

En mjuk sockerkaka med färska hallon. Hallonkaka är god till fika eller buffé.
Istället för färska hallon kan du ta frysta hallon eller andra bär eller rabarber. Välj styckfrysta hallon. Ca 20 st hallon.
Det blir en låg och platt kaka men god.

1 hallonkaka, ca 9 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 liter färska eller styckfrysta hallon
  • 0,5 dl hackade nötter ex mandel eller hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rensa hallonen.
  3. Hacka nötter grovt.
  4. Smörj en stor stekpanna eller rund springform 24 cm diameter eller annan ugnsform.
  5. Smält smör i en kastrull. Sätt åt sidan.
  6. Vispa socker och ägg i en bunke i minst fem minuter med elvisp.
  7. Tillsätt sedan smör, mjöl och havregryn och blanda till en smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Fördela hallon och tryck ner i smeten.
  10. Strö över socker och hackade nötter.
  11. Grädda hallonkakan i 30-40 minuter.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer