Grönsakstillbehör till kött

Grönsakstillbehör till kött som också funkar till det mesta. Här ett förslag med fräst zucchini, tärnad tomat och riven morot i lite olivolja, vinäger och salt.

Variationer: Andra grönsaker som passar att fräsa med eller byta ut zucchinin mot är aubergine, paprika, rödlök eller purjolök. Du kan välja valfri vinäger som röd vinäger, vit balsamvinäger, risvinäger, äppelcidervinäger eller balsamvinäger. Vidare kan man blanda i kokt matvete, couscous eller bulgur; kokta bönor eller linser av valfri sort, hackad persilja, finstrimlad eller riven rödkål, majs, tärnad avokado, rivna rödbetor, riven rotselleri, riven palsternacka, tärnad eller riven gurka, babyspenat, grönsallad, machésallad, skivade champinjoner osv. Du kan också välja en annan salladsdressing

4 port grönsakstillbehör till kött

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 250 gram tomater som kvisttomater, cocktailtomater eller bifftomater
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger som vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj och tärna zucchinin i ca 1,5 cm tärningar.
  2. Värm en stekpanna och fräs zucchinin i olivolja i ca 5 minuter. Ta av från värmen.
  3. Skölj och tärna tomater. Blanda med zucchinin i pannan eller lägg upp allt på ett serveringsfat.
  4. Skala och riv morötter grovt eller fint och blanda med zucchinin.
  5. Smaka av med vinäger, olivolja och salt.
  6. Servera grönsakstillbehöret ljummet. Eller förvara i kylen till servering. Garnera gärna med hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer