Grillspett med sojamarinad och fläskkarre

Grillspett med sojamarinad och fläskkarré. Enkla och supergoda spett.
Blanda bitar av fläskkarré med söt god soja sk ketjap manis så är det klart. Lite extra färg får de med koloritsoja. Passar till buffe - här recept till 10 personer som också kan halveras till 5 portioner.

10 portioner grillspett med sojamarinad

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré utan ben
  • 5 msk koloritsoja
  • 1 dl söt soja (ketjap manis)
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skär karrébiten i skivor och dela dem sedan i lagom bitar att trä på spett.
  2. Lägg i att marinera i sojan, helst någon timme. Trä på spett.
  3. Sätt ugn på 175 grader och genomstek spetten på ett galler över en ugnsform i cirka 30 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden.
  4. Du kan också grilla spetten på utegrill ca 10 minuter runt om och sedan ytterligare några minuter på lägre värme.
  5. Servera grillspetten varma eller låt dem kallna eller värm upp innan servering.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer