Grillsallad

En god grillsallad med grön plocksallad, ruccola, lollo rosso, riven morot och cocktailtomater serverad med en salladsdressing av Dijonsenap, honung, olivolja, vinäger, salt och svartpeppar. 

Det finns massor med goda variationer på grillsallad du kan blanda själv. Välj lite olika gröna blad och tillsätt sedan någon annan ingrediens och blanda en salladsdressing eller servera med lite fin olivolja, vinäger, flingsalt och svartpeppar. Några förslag på annan grönsallad som passar till grillsallad är romansallad, babyspenat, machesallad, frisésallad, isbergssallad, eklöfssallad. Vidare kan man ha i skivade rädisor, strimlad rödlök, riven rotselleri, tärnade vanliga tomater, groddar, tärnad gurka, riven zucchini, kokt majs, gröna sojabönor, koka bönor, kokta linser, inlagd gurka, surkål, rivna rödbetor med mera.  

Istället för att blanda salladen själv så kan du köpa en färdig påse grönsallad typ grillsallad, barbequesallad eller toscansk sallad. 

6 portioner grönsallad till grillat

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 30 gram ruccola
  • 30 gram lollo rosso, röd sallad
  • 1 kruka plocksallad eller 0,5 huvud romansallad
  • 250 gram cocktailtomat
  • 2 morötter
  • Dressing: 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vit, röd eller mörk balsamvinäger
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Plocka, dela och skölj salladen. Blanda i en salladsskål eller på ett salladsfat.
  2. Skölj tomater och dela dem.
  3. Skala morötter och riv dem grovt eller fint.
  4. Blanda dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda salladen med morötter och tomater. Servera dressingen vid sidan eller blanda i den precis innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer