Grillat ostfyllt tunnbröd

Grillat ostfyllt tunnbröd eller quesadillas är ett recept som passar som tilltugg, snittar eller aptitretare till ex. drink eller öl.

4 portioner ostfyllt tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 mindre mjuka tunnbröd typ vetetortillas
  • 3 dl riven ost, gärna mozzarella
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 0,5 rödlök
  • 1 hackad röd spansk chilipeppar eller några droppar tabasco

Tillagning

  1. Hacka tomater, avokadon, rödlöken samt chilin (eller tillsätt önskad mängd tabasco) och blanda till en tomatsalsa.
  2. Fördela osten på alla tunnbröd och lägg dem på efterhand på grillen med osten uppåt och tunnbrödet ner (osten ska smälta). OBS de bränns snabbt. Du kan också värma tunnbröden med osten uppåt (tills osten smält) i en stekpanna istället för att grilla dem.
  3. Ta bort från värmen och lägg upp på en bricka.
  4. Fördela tomatsalsen på osten på fyra av bröden och lägg ett till grillat tunnbröd som lock så får du fyra dubbla tunnbröd med ost- och tomatfyllning.
  5. Skär dem med en brödkniv i 12 eller 16 tårtbitar på en skärbräda.
  6. Lägg upp i en korg eller bricka och servera som tilltugg eller snittar. Ha gärna små servetter till hands också.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer