Grillade marinerade grönsaker

Grillade marinerade grönsaker är gott som tillbehör till det mesta på grillen eller som vegetarisk rätt ex. med grillad halloumi.
Det finns förkokt majskolv att köpa färdig. Annars kokar du färsk majskolv mjuk i 30 minuter innan du grillar den.
Andra goda grönsaker att grilla är zucchini, portabellosvamp, äggplanta, kokta färskpotatisar, sparris, gul lök,

4 portioner grillade marinerade grönsaker

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 stora vårlökar
  • 2 rödlökar
  • 2 förkokta majskolvar
  • 4 förkokta morötter
  • Marinad: 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 krm torkad oregano
  • 1 krm timjan
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Skala och dela morötter på längden. Förkoka dem i 5 minuter.
  3. Skölj och skär paprika i grova bitar.
  4. Rensa vårlöken och skär i halvor.
  5. Skala rödlök och skär varje lök i fyra halvor.
  6. Marinad: skala och pressa vitlöken i en skål.
  7. Blanda i olivolja, balsamvinäger, honung, oregano, timjan, chiliflakes, salt och peppar.
  8. Grilla grönsakerna i 10-15 minuter så att de får färg. Om de bränns så flytta dem till lägre värme eller lägg på lock så att värmen går ner. Man kan också lägga grönsakerna att steka klart i folie på grillens ena sida eller i en grönsakspanna anpassad för grill.
  9. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem.
  10. Häll över ev. överbliven marinad vid servering. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  11. Lägg upp de grillade marinerade grönsakerna på fat och servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer