Grillade marinerade grönsaker

Grillade marinerade grönsaker är gott som tillbehör till det mesta på grillen eller som vegetarisk rätt ex. med grillad halloumi.
Det finns förkokt majskolv att köpa färdig. Annars kokar du färsk majskolv mjuk i 30 minuter innan du grillar den.
Andra goda grönsaker att grilla är zucchini, portabellosvamp, äggplanta, kokta färskpotatisar, sparris, gul lök,

4 portioner grillade marinerade grönsaker

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 4 stora vårlökar
  • 2 rödlökar
  • 2 förkokta majskolvar
  • 4 förkokta morötter
  • Marinad: 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 krm torkad oregano
  • 1 krm timjan
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Skala och dela morötter på längden. Förkoka dem i 5 minuter.
  3. Skölj och skär paprika i grova bitar.
  4. Rensa vårlöken och skär i halvor.
  5. Skala rödlök och skär varje lök i fyra halvor.
  6. Marinad: skala och pressa vitlöken i en skål.
  7. Blanda i olivolja, balsamvinäger, honung, oregano, timjan, chiliflakes, salt och peppar.
  8. Grilla grönsakerna i 10-15 minuter så att de får färg. Om de bränns så flytta dem till lägre värme eller lägg på lock så att värmen går ner. Man kan också lägga grönsakerna att steka klart i folie på grillens ena sida eller i en grönsakspanna anpassad för grill.
  9. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem.
  10. Häll över ev. överbliven marinad vid servering. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  11. Lägg upp de grillade marinerade grönsakerna på fat och servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer