Grillade fläskkotletter

Grillade fläskkotletter eller fläskytterfilé på italienskt vis med rosmarin, vitlök, olivolja samt en enkel balsamvinägersky.
Välj en stor kotlett med ben eller utan ben per portion. Fläskytterfilé går också bra. Fläskfilé eller karré blir också gott.
Gott med potatisgratäng, fräst spenat, potatissallad, klyftpotatis, risotto, grillad tomat, grillade grönsaker, pasta med tomatsås, bearnaise med mera.

4 portioner grillade fläskkotletter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskkotlett utan ben eller 700 gram med ben
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk grovhackad rosmarin eller något krm torkad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk fin balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Förbered önskade tillbehör och tänd grillen.
  2. Skär kotletterna i ca 1 cm breda skivor.
  3. Skala och pressa en klyfta vitlök och lägg i en skål med köttet.
  4. Blanda i rosmarin, 2 msk olivolja, salt och peppar.
  5. Grilla kotletterna på varje sida i ca 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
  6. Blanda 3 msk olivolja och balsamvinäger i en liten skål.
  7. Lägg upp kotletterna på fat och skeda över balsamvinägern, en nypa salt samt nymalen svartpeppar samt servera fläskkotletterna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer