Grillade champinjoner på spett

Grillade champinjoner på spett penslade med soja och olivolja är gott som tillbehör eller huvudingrediens för vegetarianer och veganer.

Du kan också pensla champinjonspett med olivolja blandad med pressad vitlök, timjan, salt, svartpeppar samt citronsaft.

4 spett grillade champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 12 stora champinjoner
  • 1 msk mörk söt soja
  • 1 msk ljus soja typ kikkoman
  • 1 msk olivolja
  • Salt och vitpeppar eller svartpeppar

Tillagning

  1. Rensa svamparna och skär bort fula delar och putsa bort ev. jord.
  2. Trä svamparna på fyra spett.
  3. Pensla champinjonerna med olivolja och soja.
  4. Grilla spetten med champinjonerna runt om några minuter och servera dem sedan.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer