Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Grillad makrill med potatis och äppelsallad är en festlig vardagsrätt.
Skär sneda snitt och smaksätt makrillen med färsk ingefära, citron och soja. En frisk potatissallad med äpple passar bra till.
Använder du en klotgrill med lock så är tips att starta med öppen grill, efter en liten stund sätt på locket för att sänka värmen. Efter några minuter öppna. Växla så hela tiden för att inte få för kraftig värme.

4 portioner grillad makrill

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion)
  • 0,5 dl ljus soja
  • 4 msk citronsaft
  • 30 g färsk ingefära
  • Potatissallad: 2 äpplen
  • 12 kokta färskpotatisar
  • 1 pkt gräddfil
  • 8 rädisor
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Börja med att koka färskpotatis (ca 25 minuter). Häll av och låt svalna.
  2. Sätt igång grillen.
  3. Skär skåror i fiskarna och stick ner tunt skivad ingefära. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida.
  4. Pensla makrillarna med soja och citronsaft.
  5. Riv äpplen grovt och blanda med tärnad potatis och gräddfil.
  6. Skölj och skiva rädisor och blanda i med potatisen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Servera de grillade makrillarna med potatissalladen. Brännt skinn, fenor och huvud samt ben rensar du bort.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer