Grillade kycklingklubbor på rotfruktsbädd med kall paprikasås

Introduktion och förberedelse

Grillade kycklingklubbor på rotfruktsbädd med kall paprikasås.

Gott och enkelt med rotfrukter och kycklingklubbor i en panna som sköter sig själv i ugnen serverat med en kall sås av matyoghurt och paprikapulver.

Du kan använda frysta eller färska kycklingklubbor eller annan kyckling i delar.

Kycklingen får god smak av ketjap manis som är en mörk söt soja från Indonesien och finns på hyllan för asiatiska råvaror.

4 portioner grillad kyckling på rotfruktsbädd

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 0,5 dl söt mörk soja sk ketjap manis
  • 3 msk olja av valfri sort
  • 300 g rotselleri
  • 2 stora morötter
  • 200 g palsternacka
  • 500 g potatis
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Kall paprikasås: 2 dl matyoghurt
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kycklingdelarna med ketjap manis. Spara lite att pensla med till senare.
  3. Skala rotfrukter och potatis.
  4. Skär i bitar och blanda med olja, salt och peppar i en ugnsfast form i storlek av ett halvt ugnsbleck.
  5. Lägg kycklingbitarna ovanpå och pensla med mörk söt soja (ketjap manis).
  6. Stek i mitten av ugnen i ca 50 minuter tills kycklingen har fått fin färg och rotfrukterna är mjuka. Pensla med lite mer ketjap manis mot slutet. Testa om rotfrukterna är mjuka och att inget rött kommer när du skär ett snitt i kycklingen.
  7. Blanda ingredienserna till paprikasåsen och lägg upp i en skål.
  8. Servera den grillade kycklingen med rotfrukterna och paprikasåsen. Garnera gärna med lite hackad bladpersilja.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 267 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-19