Grillad hamburgare med hemgjorda pommes

Grillad hamburgare med hemgjorda pommes frites samt hembakta hamburgerbröd. Jättegott och festligt att göra allt själv och smaken blir annan från köpt pommes och bröd. Det blir såklart gott med köpta bröd och pommes också.

Du hittar recepten på hemgjorda tjocka pommes frites och hembakat hamburgerbröd här. 

Istället för nötkött kan du välja viltfärs ex. av älg till hamburgarna. Eller lammfärs. Hamburgarna kan såklart stekas i panna också eller i ugn.

4 portioner grillad hamburgare

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs eller viltfärs
  • salt och svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd, hembakta
  • 2 tomater
  • 6 blad isbergssallad eller annan grönsallad
  • 0,5 rödlök
  • 6 msk majonnäs
  • 6 msk ketchup
  • 12 skivor inlagd gurka (valfritt)
  • 4 skivor ost som ex. cheddar (valfritt)
  • 4 skivor stekt bacon (valfritt)
  • Tillbehör: hemgjorda pommes frites, köpta pommes, potatisklyftor rostade i ugnen eller rostade halverade färskpotatisar

Tillagning

  1. Baka hamburgerbröd enligt recept här på receptfavoriter.
  2. Förbered hemgjorda tjocka pommes frites enligt recept här på receptfavoriter. Potatisstavarna kokas först och så har man de kalla tills det är dags att servera då friteras de snabbt gyllene och det tar några minuter. Ett tips är att fritera pommesen klart precis efter du grillat klart hamburgarna men innan du lagt ihop dem med bröd osv.
  3. Tänd grillen.
  4. Förbered tillbehör att ha mellan hamburgarna: skiva tomater, skala och strimla lök, skölj och förbered sallad. Lägg upp på en tallrik eller bricka.
  5. Forma hamburgare av färsen, salta och peppra med svartpeppar. Smörj in dem i lite olja och lägg på en bricka.
  6. Grilla hamburgarna ca 2-4 minuter på varje sida beroende på tjocklek tills de har fin färg och är genomstekta. Vill du ha ost på burgaren så lägger du på en skiva ost efter du vänt burgaren första gången.
  7. Dela bröden och grilla bröden på båda sidor lite lätt innan servering.
  8. Fritera klart de tjocka hemgjorda pommes fritesen. Lägg upp i en skål eller fat och servera bredvid. Glöm inte salta med flingsalt och peppra med nymalen svartpeppar.
  9. Dags att servera hamburgarna med hemgjorda pommes frites och hembakat hamburgerbröd.
  10. Ett tips är att lägga 1-2 msk dressing eller majonnäs och ketchup underst på underbrödet, sedan sallad, vidare hamburgare, baconskivor, inlagd gurka, skivad lök, skivad tomat och sist toppa med locket (brödet).
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer