Grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt

Du kan grilla eller steka fläskkarrén ex. i en grillpanna. Det blir också gott med lammkarré eller kyckingfilé. Bulgursalladen är med paprika och zucchini.

För vegetarisk variant kan du grilla eller steka halloumiost istället för kött.

Gillar du vitlök kan du pressa i någon klyfta i yoghurtsåsen.

4 portioner grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk ketjap manis soja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm torkad salvia
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Bulgursallad: 2 dl okokt bulgur
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 300 gram zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Gurkyoghurt: 3 dl turkisk matyoghurt
  • 20 cm gurka

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en stor skål. Tillsätt olivolja, ketjap manis, soja, rosmarin, timjan och salvia samt salt och peppar. Lägg i köttet och arbeta in marinaden. Låt stå i kylen övertäckt tills du ska grilla eller steka det.
  2. Bulgursallad: koka bulgur enligt paket.
  3. Skala och dela löken. Hacka löken.
  4. Skölj och skär paprika i tärningar. Skölj och skär zucchini i tärningar.
  5. Fräs lök och paprika i olivolja i en stor panna med höga kanter några minuter.
  6. Lägg i zucchini och fräs någon minut till.
  7. Blanda i den kokta bulguren, salta och peppra och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skala gurkan och skär på längden och ta ur kärnhuset. Skär i tunna stavar. Blanda med yoghurten.
  9. Smaka av gurksåsen med salt och peppar.
  10. Grilla fläskkarrén eller stek den i ex. en grillpanna några minuter på varje sida tills den är genomstekt och har fin färg. Sänk gärna värmen på slutet och låt fläskkarrén steka klart och sedan vila några minuter under lite folie.
  11. Servera fläskkarrén med bulgursalladen samt gurksåsen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer