Griljering av skinka

Griljering av skinka med senap, ägg och ströbröd. Har skinkan svålen kvar kan du skära vackert diagonalt rutmönster i svålen. Andra föredrar att ta bort svålen helt.

Du kan såklart ta den senap du själv gillar eller göra egen senap. Alternativ till nedan är ex. 2 msk stark söt senap blandat med 2 msk dijonsenap. Du kan garnera skinkan med några kryddnejlikor instuckna i skinkan.

1 sats griljering till en skinka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 kokt eller ugnstekt julskinka
  • 4 msk svensk senap
  • 2 msk senapspulver
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 äggula
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk hela kryddnejlikor (valfritt)
  • 50 gram smör
  • 2 dl skinkspad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ett rutmönster i svålen på skinkan. Skär ev. bort en del av svålen om du vill det.
  3. Lägg skinkan i en ugnsfast form. Ett tips är att lägga skinkan på en bädd av bortskuren skinksvål.
  4. Tillsätt lite skinkspad och smör.
  5. Blanda senap, senapspulver, socker, vatten och äggula i en bunke.
  6. Bred griljerings-blandningen över skinkan.
  7. Sikta på ströbröd och stick in nejlikor lite här och där.
  8. Griljera skinkan i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Ös den med skinkspadet och smöret mot slutet några gånger.
  9. Ta ut och låt svalna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer