Gratinerade rödbetor med getost chevre

Gratinerade rödbetor med fransk getost (chevre). Rödbetor slungade med getostsmör passar som tillbehör till ex. ugnsstekt fisk serverat med skivor av kokt potatis och knaperstekta små bitar bacon eller saltfläsk.
Då kan ett lättare rödvin passa bra till.
Rödbetorna är också goda förrätt, osträtt, bufférätt eller mellanrätt.

4 portioner gratinerade rödbetor med getost

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 8 medelstora rödbetor
  • 100 gram getost
  • 100 gram smör

Tillagning

  1. Koka rödbetorna med skal cirka 40 minuter.
  2. Mosa ihop getost och smör.
  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Putsa bort rotfästet samt ev. fula delar. Skär i klyftor.
  4. Sätt ugnen på grill.
  5. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form.
  6. Smula över getost.
  7. Gratinera i 5-10 minuter tills osten fått lite färg.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer