Gratinerade nachos

För att lindra den värsta hungern kan du bjuda på gratinerade nachos. Eller servera på enkelt vis nachos med tomatsalsa och guacamole.

2 portioner gratinerade nachos

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 200 gram nachochips eller tortillachips
  • 100 gram riven gratängost, texmexost
  • 1 burk tomatsalsa eller hemgjord salsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader grill.
  2. Lägg upp nachos på ett ugnsfast fat eller tallrik.
  3. Skeda över salsa och strö osten över chipsen och gratinera i några minuter tills osten smält. Servera direkt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer