Gratinerad zucchini med parmesan

Gott som grönsakstillbehör till det mesta. Skivad stekt zucchini som får en sista sjuss i ugnen toppad med riven parmesanost. Kan förberedas och sedan värmas och gratineras i ugnen till servering. 

Vill du ha med andra grönsaker så passar aubergine och paprika bra. 

4 portioner gratinerad zucchini

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 3 små zucchini eller 1,3 större ca 500 gram totalt
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 225 grader.
  2. Skölj zucchinisarna.
  3. Dela dem i ca 0,5 cm skivor.
  4. Stek dem gyllene några minuter på varje sida i en stekpanna med olivolja.
  5. Lägg över zucchiniskivorna i en ugnssäker form eller stekpanna.
  6. Riv osten och strö över den.
  7. Gratinera zucchinin i övre delen av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg. Passa så det inte bränns.
  8. Ta ut och servera zucchinigratängen varmt eller ljummen.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer