Gratinerad getost chèvre

Gratinerad getost på bröd med honung och sallad är en god förrätt. En toast med getost. Lite finare heter det chèvretoast.
Dryckestips till är vita viner av druvorna Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay eller ett torrt mousserande.
Kan också serveras som tilltugg (då i mindre bitar och utan sallad).

4 portioner gratinerad getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 - 300 gram getost
  • 4 msk honung, gärna flytande
  • 1 pkt ruccola
  • 1 huvud isbergssallad och eventuellt valfria andra sorter om man vill
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 4 skivor ljust bröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva getosten, skär bröden i trianglar och fördela osten över bröden tillsammans med honungen.
  3. Gratinera getostsnittarna i cirka 5 minuter tills mackorna fått fin färg.
  4. Rensa och skölj salladen.
  5. Bryt isär isbergsbladen och blanda med ruccola, lite olivolja, salt och peppar.
  6. Dela cocktailtomaterna.
  7. Lägg sallad i mitten, tomater runt och toppa med getostsnittar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer