Gratinerad getost chèvre

Gratinerad getost på bröd med honung och sallad är en god förrätt. En toast med getost. Lite finare heter det chèvretoast.
Dryckestips till är vita viner av druvorna Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay eller ett torrt mousserande.
Kan också serveras som tilltugg (då i mindre bitar och utan sallad).

4 portioner gratinerad getost

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 - 300 gram getost
  • 4 msk honung, gärna flytande
  • 1 pkt ruccola
  • 1 huvud isbergssallad och eventuellt valfria andra sorter om man vill
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 4 skivor ljust bröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva getosten, skär bröden i trianglar och fördela osten över bröden tillsammans med honungen.
  3. Gratinera getostsnittarna i cirka 5 minuter tills mackorna fått fin färg.
  4. Rensa och skölj salladen.
  5. Bryt isär isbergsbladen och blanda med ruccola, lite olivolja, salt och peppar.
  6. Dela cocktailtomaterna.
  7. Lägg sallad i mitten, tomater runt och toppa med getostsnittar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer