Gratinerad aubergine

Gratinerad aubergine eller äggplanta med tomat, zucchini, vitlök, olivolja, persilja och riven mozzarellaost.
Gott som tillbehör. GI-vänligt och nyttigt.

4 portioner gratinerad aubergine

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 400 gram aubergine
  • 2 bifftomater
  • 400 gram zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skär aubergine i skivor, ca 0,5 cm tjocka.
  3. Stek aubergineskivorna i lite olivolja någon minut på varje sida.
  4. Skölj och skär zucchini och tomater i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Hacka persilja och lägg i en skål.
  6. Skala och pressa vitlök och tillsätt till persiljan.
  7. Blanda i riven ost till en röra.
  8. Varva skivorna av aubergine, zucchini och tomater i en ugnsform. Häll över några msk olivolja.
  9. Bred ut oströran över grönsakerna.
  10. Strö över lite svartpeppar.
  11. Gratinera i 20 minuter eller tills osten fått fin färg i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer