Gräddfilssås gräddfilsås sås med gräddfil

Gräddfilssås med olika smaksättningar. Sås med gräddfil. Smaksätt gräddfil så blir det en tjock god sås. Enkelt och supergott.

Gräddfilssås passar till mycket - som dipp eller sås till inkokt eller rökt fisk, matjesill, stekt panerad fisk, stekt strömming eller sill, kallt skivat kött som kassler, rostbiff eller skinka; vidare grillad kyckling eller korv; smaksätt tärnad kokt kall potatis till potatissallad, fyll som sås i bakad potatis, ha till potatisklyftor med mera. Gräddfilssås passar också som dippsås till chips, nachos, tex mex eller grönsaksfat.

Gräddfilssås blir tunn om du rör den för mycket så blanda bara i smakingredienserna så är gräddfilssåsen klar. Serveras kall. Här är några gräddfilssåser med olika smaker. Du kan också ersätta gräddfil med matlagningsyoghurt, gräddyoghurt eller grekisk yoghurt.

4 portioner gräddfilssås

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • Med vitlök och chili: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 5 droppar tabascosås
  • Texmex: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk mald paprika
  • 5 droppar tabasco
  • 0,5 pressad klyfta vitlök
  • 2 msk limesaft
  • Med fetaost: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 gram fetaost, smulad eller köp mjuk fetaost
  • Med pesto: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk pesto
  • Med curry och äpple: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 rivet äpple
  • 1 tsk curry
  • Med fransk senap: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk fransk stark dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • Med pepparrot: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk riven pepparrot
  • Med avokado: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 avokado, mosad
  • 1 msk citronsaft
  • Med rom: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 liten burk rom av valfri sort
  • Med kaviar: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk kaviar
  • Med dill och gräslök: 3 dl gräddfil
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök

Tillagning

  1. Förbered smaksättningen till gräddfilssåsen i en bunke.
  2. Tillsätt och rör i gräddfilen till en jämn sås.
  3. Smaka av gräddfilsåsen med salt och peppar samt ev. mer valfri smaksättare.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Kräftknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjurs- och kräftknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. En  jättebra present att ta med på kräftskivan. 

Läs mer

Sponsrat

Lingon - skogens röda guld

Skogen kryllar av lingon - det röda guldet. Här hittar du lingonrecept som lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer