Gnocchi med stekt kycklingfilé och tomatsås
Introduktion och förberedelse
Koka färsk gnocchi och toppa med stekt kycklingfilé, parmesan och tomatsås.
Gott och enkelt.
Det finns färdigskivad kycklingfilé som passar till denna rätt.
Varianter
Istället för parmesan kan du ta riven grana padano.
- Istället för babyspenat och tomater kan du ha en valfri färdig påse grönsallad eller något av mina förslag på grönsallad, tomatsallad, spenatsallad eller salladsfat till.
- Överkurs är att laga egen gnocchi.
Tillagning
- Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken samt pressa vitlök.
- Fräs lök och vitlök i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter.
- Tillsätt sockret och stek på medelvärme i 4 minuter.
- Tillsätt tomater, chili, basilika och rosmarin och låt koka på låg värme med lock i 15 minuter - helst längre (1 timme). Smaka av såsen med vinäger, socker och salt samt rosmarin och chili om du önskar.
- Börja koka gnocchin enligt paket.
- Skär kycklingen i skivor om den inte redan är skivad.
- Bryn kycklingskivorna några i taget 2-3 minuter på båda sidor i olivolja. Salta och peppra dem. Lägg all kyckling i pannan och täck över samt låt steka klart på medelvärme i ca 5 minuter.
- Riv ost. Skölj spenat och tomater. Dela tomater.
- Servera gnocchin med tomatsåsen, skivad stekt kyckling, riven ost samt babyspenat och tomater.
Uppskattat näringsvärde per portion: 675 kcal