Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse

Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater, olivolja, basilika, chili, vitlök samt ev. riven parmesan.

Gott i är även att blanda i en påse färsk ruccola med pastan vid servering.

4 portioner glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram glutenfri spaghetti
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 gram
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Börja koka pasta enligt paket.
  2. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
  3. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna samt chiliflakes. Fyll ev. på med olivolja så att det totalt blir ca 1,5-2 dl olja.
  4. Koka upp vitlöken under omrörning några minuter och låt precis bli ljust brun (ej bränd). Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Strimla soltorkade tomater och basilika. Blanda i en skål.
  6. Riv osten fint.
  7. Blanda den kokta pastan med vitök- och chilioljan, soltorkade tomater, basilika, riven ost samt smaka av med salt.
  8. Servera din glutenfria spaghetti. Gott med en tomat- och grönsallad till.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 455 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-30