Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

Glutenfri spaghetti med soltorkade tomater, olivolja, basilika, chili, vitlök samt ev. riven parmesan. Gott i är även 60 gram ruccola.
En god vegetarisk spaghetti. Utan parmesanost blir pastan även vegan då glutenfri spaghetti oftast är utan ägg (kolla innehållsförteckningen). Även ICA:s märke Basic spagetti och pasta är utan ägg och passar för veganer (är dock med gluten).
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner glutenfri spaghetti med soltorkade tomater

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram glutenfri spaghetti
  • 1 burk soltorkade tomater i olja, ca 200 gram
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Börja koka pasta enligt paket.
  2. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
  3. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna samt chiliflakes. Fyll ev. på med olivolja så att det totalt blir ca 1,5-2 dl olja.
  4. Koka upp vitlöken under omrörning några minuter och låt precis bli ljust brun (ej bränd). Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Strimla soltorkade tomater och basilika. Blanda i en skål.
  6. Riv osten fint.
  7. Blanda den kokta pastan med vitök- och chilioljan, soltorkade tomater, basilika, riven ost samt smaka av med salt.
  8. Servera din glutenfria spaghetti. Gott med en tomat- och grönsallad till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer