Glaze till lax och fisk

Glaze till lax och fisk som grillad laxfilé, tonfisk, pilgrimsmusslor och räkor. Passar också till ljust kött som kyckling och griskött.  

Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås. 

4 portioner glaze till ca 600g lax eller fisk

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk rapsolja
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk honung
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk färsk plockad timjan eller 3 krm torkad timjan
  • 2 tsk torkad oregano

Tillagning

  1. Skölj citron och riv skal samt lägg i en skål. Pressa i citronsaft.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda runt.
  3. Nu kan du använda glazen att pensla på lax, fisk, skaldjur eller annat du grillar.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer