Glasyr eller sockerglasyr

Glasyr eller sockerglasyr görs av florsocker och vatten. Passar att ringla över kakor som mazariner, sockerkaka, vetebröd, kanelbullar, muffins eller ambrosiakaka osv.

Vill du ha en hållbarare och hårdare glasyr sk kristyr så kan du ersätta vattnet med en äggvita samt 1 tsk ättiksprit.

1 sats räcker till en stor kaka eller ca 16 mindre kakor som ex. pepparkakor.

1 sats glasyr

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 5 droppar citronsaft eller ättika

Tillagning

  1. Blanda florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke.
  2. Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra.
  3. Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter.
  4. Ringla över, spritsa eller bred ut glasyren och garnera det du önskar. Låt glasyren stelna 20 minuter.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Fixa din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Läs mer om lussebak, recept och olika lussebullar

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter. 

Läs mer