AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Recept och tips till kräftskivan. Allt från att koka kräftor själv till kräftsallad och goda tillbehör....
Sök
Android

Glasyr sockerglasyr

Glasyr sockerglasyr Glasyr eller sockerglasyr görs av florsocker och vatten. Glasyr är gott på kakor som mazariner, sockerkaka, kanelbullar, muffins eller ambrosiakaka osv.
Vill du ha en hållbarare och hårdare glasyr sk kristyr så kan du ersätta vattnet med en äggvita samt 1 tsk ättiksprit.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.6 av 5 (Antal röster: 12)
glasyr till en stor kaka, ca 16 mindre kakor
Förberedelse: 2 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 7 min

Ingredienser:

  • Sockerglasyr: 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • ca 5 droppar citronsaft eller ättika

Tillagning:

  1. Blanda florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke.
  2. Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra.
  3. Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter.
  4. Ringla över, spritsa eller bred ut glasyren och garnera det du önskar. Låt glasyren stelna 20 minuter.


 

Fler recept ur samma kategori som Glasyr sockerglasyr:

Smala nyttiga semlor
Smala nyttiga semlor. Semlor med mindre socker, dinkel och mer fiber samt honung, mandel och grädde.
Sirapskakor Kolakakor
Sirapskakor eller kolakakor med kolasmak. Goda, sega och lite knäckiga kakor med smak av kola från sirap.
En halv sats räcker till en bakplåt (18 kakor).
Smörkräm
Smörkräm till bakverk och fyllningar. Tillsätt kaffe och du får mockasmörkräm eller kakao och du får chokladsmörkräm.
Receptet räcker till fyllning av 1-2 lager på en tårta ev. får du dubbla det om du vill ha mycket smörkräm till fyllning.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Hollandaisesmör
Hollandaisesmör. Gott istället för Hollandaisesås ex. på kokt vit sparris, till grillad fisk eller grönsaker.
Ett kryddsmör smaksatt med citron som är lätt att förbereda innan samt att laga till många gäster ex. till en buffé eller middag istället för sås.
Kan frysas i portionsbitar - smidigt att bara plocka fram och låt smälta över ex. grillad lax.
Marinerade skaldjurs tapas
Marinerade skaldjurs tapas med blandade skaldjur i olivolja, vitlök, chili och citron. Fungerar också med bara räkor.
Passar med andra tapas och som smårätt eller till sallad med ex. cocktailtomat och avokados eller som hel rätt med spagetti och spenat.
Marinad till grillade grönsaker
Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili.
God att pensla på grönsaker medan du grillar dem. Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.
Se alla recept ur kategorin Kall mat

Gilla oss på Facebook