AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Det finns många bra och goda recept på vilt ute i stugorna. Här hittar du några tips vad du kan laga på...
Sök
Android

Glasyr sockerglasyr

Glasyr sockerglasyr Glasyr eller sockerglasyr görs av florsocker och vatten. Glasyr är gott på kakor som mazariner, sockerkaka, kanelbullar, muffins eller ambrosiakaka osv.
Vill du ha en hållbarare och hårdare glasyr sk kristyr så kan du ersätta vattnet med en äggvita samt 1 tsk ättiksprit.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.6 av 5 (Antal röster: 12)
glasyr till en stor kaka, ca 16 mindre kakor
Förberedelse: 2 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 7 min

Ingredienser:

  • Sockerglasyr: 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • ca 5 droppar citronsaft eller ättika

Tillagning:

  1. Blanda florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke.
  2. Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra.
  3. Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter.
  4. Ringla över, spritsa eller bred ut glasyren och garnera det du önskar. Låt glasyren stelna 20 minuter.


 

Fler recept ur samma kategori som Glasyr sockerglasyr:

Chokladbiscotti biscotti med choklad
Chokladbiscotti. Biscotti med choklad. Baka italienska torkade skorpor eller kakor med choklad (kakao).
Chokladbiscotti är gott till fikat, espresso och vin santo (italienskt sött vin). Hembakta chokladbiscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.
Och nej det ska ej vara något smör eller olja i receptet. Men man kan tillsätta 100 gram smör eller solrosolja om man vill det.
Pepparkaksbrownies
Pepparkaksbrownies. Goda brownies med choklad samt smak av pepparkakskryddor, krossad choklad och nötter. Lite annorlunda kakor till julbaket.
Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies är amerikanska kakor med chokladchips eller chokladbitar.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Salsa med citrus
Salsa med citrus eller citrussalsa är kanongott till grillad tonfisk, räkor, kyckling eller lax.
En slags salsasås med apelsin, grapefrukt, citron och mandarin i olivolja smaksatt med hackad basilika, bladpersilja eller färsk koriander.
Sallad med tomater, fetaost och machésallad
Sallad med tomater, fetaost och machésallad i dressing på balsamvinäger, honung och olivolja. Gott som tillbehör till det mesta.
Du kan halvera recept för 4-5 portioner om du önskar.
Du kan också ha annan grön sallad i som ruccola osv.
Hemgjord surkål syrad vitkål
Hemgjord surkål. Syrad vitkål är billigt, gott och nyttigt. Det går bra att dubbla receptet på surkål. Receptet blir en 2 liters glasburk.
Som syrningskärl kan du använda en stor glasburk, kruka, rostfri hink, stor skål av porslin eller plast. Det finns också speciella jäskrukor med vattenlås för mjölksyrejäsning som är mycket smidiga om du syrar kål och grönsaker ofta.
Vitkål blir som godast på hösten när vitkålen är bäst.
Dofilus (helst bara vasslan) sätter fart på jäsningen men går såklart att syra utan.
Surkål passar till det mesta men speciellt till tysk surkålsfest med surkål på fat med stekta korvar, fläsk, kassler, senap och potatismos sk klassisk Choucroute från Alsace. Surkål passar också till grillad korv och på buffé, julbord mm.
Surkål är bra för magen och tarmen då den innehåller nyttiga bakterier som hjälper vid matsmältning och näringsintag.
Se alla recept ur kategorin Kall mat

Gilla oss på Facebook