AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Har du inte redan plockat fram grillen så är det dags. Här kommer lite recept på grillat som hjälp på...
Sök
Android

Glasyr sockerglasyr

Glasyr sockerglasyr Glasyr eller sockerglasyr görs av florsocker och vatten. Glasyr är gott på kakor som mazariner, sockerkaka, kanelbullar, muffins eller ambrosiakaka osv.
Vill du ha en hållbarare och hårdare glasyr sk kristyr så kan du ersätta vattnet med en äggvita samt 1 tsk ättiksprit.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.6 av 5 (Antal röster: 13)
glasyr till en stor kaka, ca 16 mindre kakor
Förberedelse: 2 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 7 min

Ingredienser:

  • Sockerglasyr: 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • ca 5 droppar citronsaft eller ättika

Tillagning:

  1. Blanda florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke.
  2. Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra.
  3. Sockerglasyren är klar att använda. Den stelnar på ca 20 minuter.
  4. Ringla över, spritsa eller bred ut glasyren och garnera det du önskar. Låt glasyren stelna 20 minuter.


 

Fler recept ur samma kategori som Glasyr sockerglasyr:

Chokladkaka chokladmousse med honung och rostad mandelmassa
Chokladkaka med chokladmousse smaksatt med honung mellan två lager av rostad mandelmassa. Alla älskar denna chokladkaka som görs i en avlång brödform, kyls och skärs upp i skivor. En chokladkaka du kan förbereda i god tid. Håller sig också fint i frysen. Tina i kylen några timmar innan servering. Du kan också skära frysta bitar som du lägger på tallrik och låter tina. På så sätt kan du ha en superdessert redo för alla tillfällen.
Gott vin till chokladkakan är sött dessertvin ex. Icewine från Tyskland, Late Harvest från Sydafrika eller sött recioto vin från Italien.
Chokladsmeten blir också mycket god chokladmousse av fin mörk choklad. Chokladmoussen kan då hällas upp i portionsglas som cocktailglas. Mandelmassan kan då brytas i bitar och varvas i chokladmoussen.
Du kan ersätta fin choklad med vanlig mörk blockchoklad - eller ta hälften av varje.
Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor
Chokladkakor med chokladbitar, sirapskakor, apelsinkakor eller nötkakor. På bilden kakor med nötter. Amerikanska klassiska kakor sk cookies.
När du bakar egna kakor eller cookies kan du smaksätta och variera med chokadbitar, sirap, apelsin eller nötter.
Muffins cupcakes muffinssmet grundrecept
Muffins eller cupcakes som de kallas i USA. Gör din egen muffinssmet och baka höga, stora goda muffins.
Muffinsen eller cupcakes kan du sedan garnera med glasyr och smaksätta som du gillar.
Baka gärna muffinsen i stora pappersformar som du sätter i en muffinsform som stöd, annars är det lätt att muffinssmeten flyter ut. Eller ta dubbla papper och återanvänd de yttersta.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Smörgåstårta med kyckling
Smörgåstårta med kyckling. Hemgjord smörgåstårta med grillad eller pulled kyckling, fyllning med leverpastej, färskost, paprika samt dijonsenap.
Totalt behöver du minst 250 gram färskost naturell och 300 gram grillad eller pulled kyckling. Gott med hemgjord syltlök (sök recept här på Receptfavoriter.se).
Carpaccio med oxfile
Carpaccio med oxfile. Carpaccio är tunt skivad oxfilé serverad med olivolja, parmesan, pinjenötter, ruccola, balsamvinäger samt salt och peppar.
Carpaccio är gott till förrätt.
Antipasti Italienska smårätter
Antipasti är italienskt småplock till förrätt eller buffé. Gott till är ett nybakt bröd som focaccia, grissinis eller rostade crostinis.
Perfekt om matarga maffian kommer på besök.
Se alla recept ur kategorin Kall mat

Gilla oss på Facebook