GI kladdkaka chokladkaka

GI kladdkaka. En kladdkaka med lite lägre glykemiskt index än vanlig chokladkaka.
Lite socker är det i den men inte mycket. Kan ersättas med sötningsmedel.

8 portioner GI kladdkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g kesella
  • 50 g hackade valnötter
  • 1 dl grädde
  • 100 gram eller en chokladkaka, förslagsvis 60-70% - gärna med mintfyllning typ Green & Blacks organic choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i en bunke.
  3. Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver i en skål.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
  5. Tillsätt och rör i kesella.
  6. Blanda ned de hackade nötterna.
  7. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna.
  8. Glasyr: Koka upp grädden.
  9. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Häll och rör ut den varma grädden till en bredbar röra.
  10. Låt chokladkakan svalna innan glasyren breds på i ett jämnt lager.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer