Fyllda ägg ägghalvor med rom

Fyllda ägg eller ägghalvor med löjrom eller stenbitsrom. Gott till sillbordet och buffé till påsk, jul eller midsommar.
Räkna 2 ägghalvor per portion. Du kan lägga upp ägghalvorna på fat och en bädd av strimlad isbergssallad om du vill.

Här har jag räknat 2 ägghalvor per portion. Totalt 8 ägghalvor. Gör gärna några extra om du är osäker och ska servera på buffé, julbord, midsommar eller påskbord.

4 portioner fyllda ägg

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 0,5 rödlök
  • 100 g löjrom, stenbitsrom eller blanda rom efter tycke
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 8 små dillkvistar till garnering
  • 100 gram strimlad isbergssallad

Tillagning

  1. Hårdkoka äggen ca 8 minuter, kyl och skala dem.
  2. Dela äggen i halvor och peta ut äggulorna.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Blanda hälften av rommen med äggula, hackad lök och crème fraiche. Smaka av med salt.
  5. Lägg fyllningen i ägghalvorna. Du kan ev. spritsa i den eller lägga med en sked.
  6. Ställ dem på ett fat med ex. strimlad isbergssallad i botten.
  7. Toppa med varje ägghalva med ca en tsk rom. Garnera ev. med liten dillkvist.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer