AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Skrämmande goda recept till Halloween. Pumpapaj, pumpasoppa, kalkon och mycket mer.

Bjud på...
Sök
Android

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka samt sås med färskost. En god middagsrätt med kyckling som passar ex. klyftpotatis samt avokado- och tomatsallad som på bilden. Andra goda tillbehör är tagliatelle, pressad kokt potatis, kokta små potatisar, råris eller polenta. Tomatsallad, grönsallad samt kokta svarta bönor med hackad rödlök passar också till (blanda med god vinäger, olivolja, salt och vitpeppar).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 11)
4 port Fylld italiensk kycklingfilé med parmaskink
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Klart på: 45 min

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 1 ask färskost
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 stora skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • en halv citron
  • salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered tillbehör till kycklingen - se förslag ovan. Exempelvis klyfta fina potatisar med skal och blanda med olivolja, salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Skala och pressa vitlöken i en skål och blanda med färskosten. Hacka de soltorkade tomaterna samt basilikan och blanda i den. Tillsätt citronsaft från en halv citron. Salta och peppra.
  4. Skär en ficka i kycklingfiléerna fyll med färskostblandningen, ca två tsk färskost i varje.
  5. Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
  6. Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
  7. Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
  8. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
  9. Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
  10. Gör under tiden en sås på resten av färskosten genom att koka upp den under omrörning med grädde och lite vatten, ca 0,5 dl. Smaka av såsen med salt och peppar.
  11. Servera kycklingen med såsen samt valfria tillbehör - se förslag ovan. Du kan skära kycklingen lite snett och lägga upp på fat och garnera med lite grovhackad basilika eller ruccola om du önskar.


 

Fler recept ur samma kategori som Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka:

Grillad lax med vitvinssås och pressad potatis
Grillad lax med vitvinssås och pressad potatis. I vitvinssåsen kan du ha andra örter också som hackad persilja eller dragon. Istället för buljongtärning och vatten så blir såsen såklart god med riktig fiskbuljong i motsvarande mängd som vattnet. Istället för vitvinsvinäger och vermouth kan du ta ett neutralt vitvin (utan ekfatskaraktär).
Laxen kan serveras som på bilden med pressad potatis samt sallad som riven gurka, tärnad tomat, riven morot, kokta kalla bönor och grönsallad (vinäger, olivolja).
Alternativa tillbehör är kokt potatis, råris, basmatiris eller pasta typ tagliatelle.
Tempurasmet med öl
Tempurasmet med öl. En japansk frityrsmet med öl som blir tunn och knaprig.
Gott att göra göra tempura på är grönsaker 2-3 mm tjockt skurna i dm långa stavar av morot, purjolök, zucchini och äggplanta; bitar av svamp som champinjoner, taggsvamp, shiitake; skaldjur som räkor eller kräftstjärtar; fisk som lax, torsk; kycklingstrimlor; fläskfiléstrimlor osv.
Tempura serveras med ljus japansk soja eller tempuradipssås att dippa i. Äts med pinnar. Vidare är en skål med japanskt klibbigt ris till gott.
Tempuramjöl finns också att köpa färdigt att blanda med kall öl.
Riktigt gott är också att vända det du friterar först i tempurasmeten och sedan i panko - japanskt ströbröd.
Välj en vegetabilisk olja som majsolja eller solrosolja att fritera i.
Tempura är gott som förrätt eller huvudrätt - mellanrätt med ris.
Vintips till är vitt fruktigt vin eller varm sake (japanskt risvin).
Bookmaker toast
Bookmaker toast som är en lyxig god varm macka med kött som entrecote eller biff med stark senap, tomat, äggula, riven pepparrot, sallad på en stor god skiva rostat bröd, typ lantbröd.
Orkar du inte göra senapsdressing så går det bra med bara stark senap som Dijonsenap på brödet.
Istället för rött kött blir samma rätt god med kycklingfile, lax eller vegetarisk med quornfile.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Kyckling Curry höns curry
Kycklingcurry eller hönscurry. Currygryta med kokt kyckling eller höns, currysås samt grönsaker serverat med ris. En klassisk god currygryta med kycklingbuljong och kycklingkött från kokt höns eller kyckling.
Överbliven hönsbuljong eller kycklingbuljong kan du spara i kylen eller frysa in. God som fond och grund till den mesta sås eller soppa.
Servera kyckling curry med kokt basmatiris eller råris. Mango chutney, skivad banan, russin och cashewnötter passar också till.
Kyckling med sallad
Kyckling med sallad. En god kycklingsallad som kan varieras. Här med grillad kyckling, grönsallad, kapris, fetaost, cocktailtomater, avokado, bönor, Kalamataoliver samt Dijondressing.
Du kan variera salladen - andra ingredienser som passar är: riven morot; paprika; gurka; zucchini; isbergssallad; ruccola; stekt tärnat bacon; ost som ädelost, mozzarellaost eller vanlig ost; rostade nötter som valnötter, pinjenötter, solrosfrön, hasselnötter; räkor; kräftstjärtar; bönor som svarta bönor, gröna sojabönor, blandbönor, bondbönor eller linser; vaxbönor eller haricots verts; champinjoner; inlagd vit sparris, grön kokt sparris; kokt blomkål; kokt eller rå broccoli; soltorkad tomat, rödlök; salladslök osv.
Grilla gärna en egen kyckling så har du en middag till och kan laga sallad på resterna av kycklingköttet.
Koka gärna ett paket egna vita bönor - frys in resten i små påsar. Finns annars att köpa på burk (räkna en burk).
Pulled kyckling
Pulled kyckling är kyckling som fått steka länge och serveras isärdragen i bitar. Dragen kyckling är gott att servera i bröd likt hamburgerbröd, mellan surdegsbröd, tacos eller tortillabröd.
Förslag på andra tillbehör är skivad avokado, tomatskivor, grönsallad, strimlad isbergssallad, strimlad rödlök, hackad koriander samt såser som vitlökssås, matyoghurt med limesaft, tomatsalsa, bbq-sås, picklad lök eller lökrelish. Fyll bröd som du vill och ät ev. med tillbehören på tallrik också. Klyftpotatis är också gott till.
Pulled kyckling kan lagas i stekgryta med lock eller i ugnen i ugnsform.
Gillar du BBQ-sås så kan du tillsätta 1 dl när du steker kycklingen.
Spara gärna spadet från kycklingen om du lagar den i gryta med lock - gott att sila och ha till sås eller soppa.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Pannacotta
Pannacotta är en italiensk dessert gjord av grädde, socker, vanilj och så lite gelatin. Pannacottan kan göras i god tid innan servering - det är bara bra så hinner den stelna. Pannacotta är gott med färska bär som hallon, blåbär och jordgubbar eller sylt ex. mylta med hjortron.
Ett mer arbetat alternativ är bitar (fileer) av apelsin, lime, citron i grapefrukt i sockerlag smaksatt med kanel, vanilj och stjärnanis.
Pannacottan häller du i små glas eller portionsformar för att stelna i kyl eller frys.
Sött dessertvin är en höjdare till pannacottan förslagsvis Sauternes eller Beaumes de Venise från Frankrike. Eller italienskt Vin Santo.
Filodegsknyten med chevre
Filodegsknyten med chevre. Filodegstrianglar fyllda med fårost som chevre. Goda som tilltugg, på buffé, till kräftkalas och till picknick.
Hemlagad pasta tagliatelle med pesto
Hemlagad pasta som tagliatelle med pesto. Hemgjord pasta tagliatelle är en höjdare. Här med hemgjord pesto.
Pesto finns att köpa klar också liksom färsk pasta, då kan du sluta läsa nu och gå till affären.En pastamaskin är lätt att kavla ut pasta med. Fast det går med kavel också.
Durumvetemjöl är malt av durumvete som ger gulare, godare pasta med bättre tuggmotstånd. Pasta på durumvete kräver mer vätska, ta därför lite mer vatten i en hemgjord pastadeg.
Koktiden är 2-3 minuter.
Pasta kan du förvara i kylen och använda lite i taget efter hand.
Gör du tagliatelle och annan pasta kan du mjöla lätt och hänga upp över något eller lägga upp på en handduk att torka lite tills det är dags för middag och att koka pastan.
Se alla recept ur kategorin Festrecept
Chokladpaj med mörk och vit choklad
Chokladpaj med mörk och vit choklad. En chokladkaka med lager av fyllig mörk choklad toppat med söt vitchoklad.
Med blockchoklad blir kakan mjukare. Med finare choklad blir kakan något fastare hårdare.
Du behöver minst fem bunkar att blanda kakan i.
Caponata Italiensk aubergineröra
Caponata är en italiensk aubergineröra med tomat, vitlök, selleri mm. Gott som grönsaksröra eller tillbehör till mesta ex. till grillat. Eller som grönsaksrätt på buffé eller bland plockrätter.
Kan ätas kall, ljummen eller varm.
Banankaka
Banankaka är en lättbakad kaka som blir saftig och god av banan. Banankaka är perfekt att baka om du har bananer som börjar bli övermogna och mörkna. Då är bananerna extra söta och mjuka.
Någon tsk kanel och ingefära är också gott i banankaka.
Kan garneras med smält choklad. Kan serveras med sylt och grädde till dessert.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Ceasarsallad med räkor
Ceasarsallad med räkor, surdegskrutonger, ceasardressing, romansallad, parmesan och bacon (valfritt).
Du kan köpa räkor med skal och skala själv - vilket är godast - eller använda färdigskalade räkor.
Gott i är också avokado i skivor.
Pizza med skinka i långpanna
Pizza med skinka i långpanna. Hembakt pizza bakad på riktig jäst deg med god tomatsås, topping och ost.
Gott till pizza är någon sallad. Du kan göra egen pizzasallad av vitkål; eller ta lite gröna blad som ruccola, mache eller annan blandad grönsallad samt blanda med olivolja och balsamvinäger. Vidare är en bönsallad av kokta marinerade bönor gott till pizza.
Annat gott på pizzan är: salami, kalamataoliver, inlagd eller färsk röd paprika, skivad tomat, färsk eller inlagd ananas i bitar, skivade färska eller inlagda champinjoner, inlagd kronärtskocka i bitar, bacon - skär i bitar, stekt köttfärs ex. texmexfärs, hackad pepperoni, kebabkött, stekt strimlat kycklingkött, skivad stekt fläskfilé, skivad stekt oxfilé, skaldjur som räkor, musslor eller kräftstjärtar
Kalla toppings: (läggs på när pizzan är bakt): Lufttorkad skinka. Exempelvis prosciuotto; ruccolasallad - skölj salladen noga innan; vitlökssås - blanda matyoghurt med pressad vitlök; bearnaisesås; fetaost i tärningar; torkad oregano; färsk basilika; och/eller riven parmesanost.
Vegetarisk pasta med svamp och ärtor
Vegetarisk pasta med svamp, ärtor, lök och vitlök. Istället för spagetti kan du ta annan valfri pasta.
Gott till är hackad bladpersilja samt riven ost som parmesan eller grana padano. Servera gärna ett gott bröd till.
Se alla recept ur kategorin Italiensk mat
Smördegsinbakade päron med karamell
Smördegsinbakade päron med karamell smaksatt med rom serverat med vaniljglass. En variant på Tarte Tatin med päron individuellt inslagna i smördeg.
Vintips till päronen är ett sött dessertvin ex. en Trockenbeerenauslese från Österrike eller Tyskland.
Du kan förbereda päronen fram tills de ska in i ugnen och förvara kallt tills det är dags.
Rågsiktsbröd
Rågsiktsbröd. Goda bröd med rågsikt, matyoghurt, vanlig jäst, sirap och brödkryddor som anis och fänkål.
Istället för matyoghurt kan man ta Crème fraiche och istället för vatten kan man ta mjölk.
Griljering av skinka
Griljering av skinka med senap, ägg och ströbröd. Har skinkan svålen kvar kan du skära vackert diagonalt rutmönster i svålen. Andra föredrar att ta bort svålen helt.
Du kan såklart ta den senap du själv gillar. Alternativ till nedan är ex. 2 msk stark söt senap blandat med 2 msk dijonsenap.
Du kan garnera skinkan med några kryddnejlikor instuckna i skinkan.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter

Gilla oss på Facebook