AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Nej, hallon är inget bär! Läs allt om hallon och få tips på de bästa hallonrecepten här....
Sök
Android

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka samt sås med färskost. En god middagsrätt med kyckling som passar ex. klyftpotatis samt avokado- och tomatsallad som på bilden. Andra goda tillbehör är tagliatelle, pressad kokt potatis, kokta små potatisar, råris eller polenta. Tomatsallad, grönsallad samt kokta svarta bönor med hackad rödlök passar också till (blanda med god vinäger, olivolja, salt och vitpeppar).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 11)
4 port Fylld italiensk kycklingfilé med parmaskink
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Klart på: 45 min

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 1 ask färskost
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 stora skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • en halv citron
  • salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered tillbehör till kycklingen - se förslag ovan. Exempelvis klyfta fina potatisar med skal och blanda med olivolja, salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Skala och pressa vitlöken i en skål och blanda med färskosten. Hacka de soltorkade tomaterna samt basilikan och blanda i den. Tillsätt citronsaft från en halv citron. Salta och peppra.
  4. Skär en ficka i kycklingfiléerna fyll med färskostblandningen, ca två tsk färskost i varje.
  5. Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
  6. Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
  7. Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
  8. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
  9. Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
  10. Gör under tiden en sås på resten av färskosten genom att koka upp den under omrörning med grädde och lite vatten, ca 0,5 dl. Smaka av såsen med salt och peppar.
  11. Servera kycklingen med såsen samt valfria tillbehör - se förslag ovan. Du kan skära kycklingen lite snett och lägga upp på fat och garnera med lite grovhackad basilika eller ruccola om du önskar.


 

Fler recept ur samma kategori som Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka:

Älgfärsbullar älgköttbullar
Älgfärsbullar. Recept på älgfärsbullar eller älgköttbullar. Goda hemgjorda köttbullar på älgfärs. Servera älgköttbullar som vanligt med kokt potatis, gräddsås, inlagd gurka och lingon. Älgfärsbullar är också goda på buffé och julbord.
Älgköttbullar
Älgköttbullar. Enkla och klassiska älgköttbullar. Köttbullar med älgfärs.
Marockansk kycklinggryta
Marockansk kycklinggryta. En mustig och värmande gryta med kyckling, kikärter, pumpa, morot samt zucchini smaksatt med spiskummin, kanel, gurkmeja, chili och vitlök.
Istället för pumpa kan du ta paprika, aubergine eller utesluta helt.
Servera den marockanska grytan med couscousen samt gärna het harissa (chilipasta) blandat i en skål med lite olivolja, ett gott bröd samt en skål naturell matyoghurt blandat med några msk olivolja samt 0,5 dl citronsaft.
Hummus - kikärtsröra är också gott till.
Ett rött medelfylligt ev. spanskt vin, lageröl, mjölk, citronsaft eller ayran drickyoghurt passar att dricka till.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Kycklingrullader med fetaost och soltorkade tomater
Kycklingrullader med fetaost och soltorkade tomater. Här med tomatsås, klyftpotatis, sallad med babyspenat, bifftomat och avokado samt en extra kall sås av matyoghurt.
Gott och nyttigt med färdigskivade kycklingfiléer. Du kan också köpa hela filéer och skiva skälv.
Kycklingfärsspett
Kycklingfärsspett med vitlök och garam masala. Du kan ugnsteka eller grilla spetten.
Istället för träspett kan du ta andra grillspett - ett tips är platta (turkiska) grillspett som har fördelen att kycklingfärsen sitter bättre fast vid grillningen.
Istället för att grillas eller ugnsstekas kan spetten också stekas i stekpanna eller grillpanna.
Kyckling i ugnen allt i ett
Kyckling i ugnen. Allt i ett - kycklingklubbor, potatis, rotfrukter och lök i en panna steks i ugnen. Servera kycklingen med en sås på fetaost och turkisk yoghurt.
Du kan givetvis ha andra grönsaker i som paprika, zucchini, kålrot, vitkål, rödkål mm.
Om du gillar vitlök så kan du ha i hela vitlöksklyftor ca 4-5 st.
Köp gärna frigående eller ekologiskt uppfödd svensk kyckling - den en godast.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Rå lax Sashimi
Rå lax Sashimi på japanskt vis med skivad rå lax, inlagd ingefära, wasabi och ljus soja. Gott till förrätt eller buffé (istället för rökt eller gravad lax på julbord, påskbord eller till midsommar). Räcker till minst 4 personer på buffé.
Rå lax som odlad ex. Salma lax behöver ej frysas. Viltfångad lax däremot ska alltid frysas ett dygn innan servering.
Grönsaksgratäng gratäng med grönsaker
Grönsaksgratäng. Gratäng med grönsaker som av valfrit sort broccoli, bönor, haricots verts, vaxbönor, purjolök, blomkål, fänkål, palsternacka, rotselleri, kålrabbi, jordärtsskockor samt spenat.
En snabbare gratinering kan du göra genom att hälla på lite grädde, finhackad schalottenlök, 0,5 pressad vitlök och sedan riva ost över och toppa med lite smakrik parmesan eller grano padano.
Långa brödkrutonger
Långa brödkrutonger till soppa, sallader eller tilltugg. Gör dina egna brödkrutonger. Enkelt och gott. Här som bröd skuret på längden i stavar och bakad med olivolja samt gourmetsalt. Du kan såklart skära brödet i små kuber också och göra vanliga brödkrutonger.
Se alla recept ur kategorin Festrecept
Melonsalsa med yoghurt
Melonsalsa med yoghurt passar som sås och tillbehör till grillat, stekt och till buffe.
Limecheesecake med jordgubbar
Limecheesecake med jordgubbsgelé och färska jordgubbar. Lagad utan ugn med gelatinblad. Gott till dessert, buffé och fika.
Denna cheesecake är gjord med gelatinblad som gör att cheesecaken stelnar i kylen (istället för att man bakar cheesecaken i ugnen). Välj svenska krav-ägg av god kvalitet.
Man behöver inte garnera med gelé utan kan servera cheesecaken med färska jordgubbar, jordgubbssylt eller andra färska bär eller sylt.
Färskpotatissallad
Färskpotatissallad. Potatissallad med färskpotatis i god dressing med sparris, sockerärter och rödlök.
En god färskpotatissallad som tillbehör buffé, middag, grillat eller sommarlunch.
Om du vill kan du utesluta sparris och sockerärtor och bara ha rödlök i salladen.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Italienska maränger med bär och grädde
Italienska maränger med bär och grädde samt rostade hasselnötter. En god dessert.
Mascarpone är en färskost från Italien.
Baka gärna egna maränger. Marängerna i receptet räcker då till 12 portioner. Överblivna maränger förvarar du lufttätt och de håller sig då länge.
Du kan också bara ut två marängbottnar (på bakplåtspapper) av marängen som du sedan fyller och toppar med ett tunt lager mascarpone och bär. Du får då minst dubblera mängden grädde och bär.
Köper du färdiga maränger går det såklart mycket snabbare - på några minuter - att laga denna dessert.
Prova att servera mousserande Asti Spumante att dricka till.
Pizza
Pizza. Baka egen pizza och toppa med dina favoritpålägg. Här med deg som jäst. Hemgjord pizza kan du baka i långpanna, baka ut till runda pizzor eller baka som panpizza i stekpanna.
Servera gärna pizzasallad till (se recept här på receptfavoriter).
Istället för egen pizzasås kan du köpa färdig tomatsås. Piffa då gärna upp såsen med någon klyfta pressad vitlök samt 1 tsk oregano.
Spenatrisotto
Spenatrisotto. Risotto med spenat är gott som förrätt då gärna med ett gott bröd, lätt middag eller tillbehör till kött, fisk eller kyckling. En vegetarisk förrätt.
Vintips till risotton är ett lätt rött vin ex. från Bourgogne eller norra Italien ex. Valpolicella.
Se alla recept ur kategorin Italiensk mat
Vegetarisk makaronilåda
Vegetarisk makaronilåda med mozzarellaost, soltorkade tomater och purjolök.
Du kan byta ut makaronerna mot annan pasta som gnocchi, penne eller italienska jättemakaroner.
Om du vill lyxa till lådan och gillar mer såsig makaronilåda kan du ha i 2 dl grädde i äggstanningen.
Kycklingspett med sweet chili
Kycklingspett med sweet chili, vitlök och sesamfrön. Goda kycklingspett marinerade och grillade med sweet chilisås. Enkla att laga.
Låt gärna spetten marinera i minst 2 timmar innan. De kan dock grillas direkt också.
Stekt kyckling med citron och rosmarin
Stekt kyckling med citron och rosmarin. Servera gärna med ugnsrostade grönsaker och klyftpotatis samt en god yoghurtsås till (blanda grekisk yoghurt med riven parmesan och lite vitlök). Eller servera med potatissallad.
Du kan använda en hel kyckling som du styckar i lår, två bröst (vardera bröst kan delas) samt vingar.
Vintips till är ett vitt vin från ex. Sydafrika som Sauvignon Blanc.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter

Gilla oss på Facebook