AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Recept och tips till kräftskivan. Allt från att koka kräftor själv till kräftsallad och goda tillbehör....
Sök
Android

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka samt sås med färskost. En god middagsrätt med kyckling som passar ex. klyftpotatis samt avokado- och tomatsallad som på bilden. Andra goda tillbehör är tagliatelle, pressad kokt potatis, kokta små potatisar, råris eller polenta. Tomatsallad, grönsallad samt kokta svarta bönor med hackad rödlök passar också till (blanda med god vinäger, olivolja, salt och vitpeppar).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 12)
4 port Fylld italiensk kycklingfilé med parmaskink
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Klart på: 45 min

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 1 ask färskost
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 stora skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • en halv citron
  • salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered tillbehör till kycklingen - se förslag ovan. Exempelvis klyfta fina potatisar med skal och blanda med olivolja, salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Skala och pressa vitlöken i en skål och blanda med färskosten. Hacka de soltorkade tomaterna samt basilikan och blanda i den. Tillsätt citronsaft från en halv citron. Salta och peppra.
  4. Skär en ficka i kycklingfiléerna fyll med färskostblandningen, ca två tsk färskost i varje.
  5. Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
  6. Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
  7. Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
  8. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
  9. Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
  10. Gör under tiden en sås på resten av färskosten genom att koka upp den under omrörning med grädde och lite vatten, ca 0,5 dl. Smaka av såsen med salt och peppar.
  11. Servera kycklingen med såsen samt valfria tillbehör - se förslag ovan. Du kan skära kycklingen lite snett och lägga upp på fat och garnera med lite grovhackad basilika eller ruccola om du önskar.


 

Fler recept ur samma kategori som Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka:

Pasta penne med svamp och grädde
Pasta penne med svamp, grädde och lök. En vegetarisk pasta som är mycket god till fest som vardags.
Du kan byta penne pasta mot annan pasta som spagetti, gnocchi, tagliatelle eller pastaskruvar. Eller färsk tagliatelle (gör då såsen först).
Till pastan passar ett fylligt vitt vin av ex. druvan chardonnay.
Tomatsallad med rödlök, olivolja och vinäger samt färsk spenat blandad med balsamvinäger, riven parmesan, vinäger passar till.
Spagetti med korv eller bacon
Spagetti med korv eller bacon är en god vardagsrätt. Stekt korv eller bacon i bitar med hackad lök, lite vitlök, ketchup samt lite tabasco passar mycket bra med spagetti.
En billig rätt som bara kostar några kronor portionen.
Inkokt lax med skarpsås och inlagd gurka
Inkokt lax med skarpsås och inlagd gurka. En svensk klassiker med kokt potatis och inlagd gurka.
Vintips till får bli ett fylligt vitt från Alsace ex. Gewurtztraminer.
Det här är en perfekt rätt att förbereda innan - laxen blir bara godare om den får ligga i lagen över någon natt.
Såsen och gurkan kan också göras innan och då är det bara att koka lite potatis, morötter och lök när det är dags.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Soppa med pasta
Soppa med pasta, kyckling, bacon och tomat. Piffad med en skvätt grädde, chili, basilika, oregano och vitlök. Pastasoppan blir också god med köttfärs istället för kyckling.
Andra pastasorter som passar till soppan är risoni, pastafjärilar eller gnocchis.
Vegetarisk blir soppan med stora vita bönor istället för köttet. Grädden kan då också bytas mot sojagrädde.
Istället för att som i nedan recept koka pastan separat så kan du koka pastan direkt i soppan. Tillsätt då pastan när du tillsätt passerade tomater och vatten samt koka i 11 minuter tills pastan är mjuk. Tillsätt även 2,5 dl extra vatten då pastan suger åt sig en del. Fördelen är att du bara använder en platta och kastrull.
Du kan lägga till extra grönsaker i soppan ex. majs, broccoli, blomkål, gröna ärtor, kokta vita bönor, tärnad morot med mera.
Kycklinggryta med röd curry
Kycklinggryta med röd curry och kokos. Servera med jasminris eller annat klibbigt ris.
Kyckling i ugnen allt i ett
Kyckling i ugnen. Allt i ett - kycklingklubbor, potatis, rotfrukter och lök i en panna steks i ugnen. Servera kycklingen med en sås på fetaost och turkisk yoghurt.
Du kan givetvis ha andra grönsaker i som paprika, zucchini, kålrot, vitkål, rödkål mm.
Om du gillar vitlök så kan du ha i hela vitlöksklyftor ca 4-5 st.
Köp gärna frigående eller ekologiskt uppfödd svensk kyckling - den en godast.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Marockansk kycklinggryta
Marockansk kycklinggryta. En mustig och värmande gryta med kyckling, kikärter, pumpa, morot samt zucchini smaksatt med spiskummin, kanel, gurkmeja, chili och vitlök.
Istället för pumpa kan du ta paprika, aubergine eller utesluta helt.
Servera den marockanska grytan med couscousen samt gärna het harissa (chilipasta) blandat i en skål med lite olivolja, ett gott bröd samt en skål naturell matyoghurt blandat med några msk olivolja samt 0,5 dl citronsaft.
Hummus - kikärtsröra är också gott till.
Ett rött medelfylligt ev. spanskt vin, lageröl, mjölk, citronsaft eller ayran drickyoghurt passar att dricka till.
Pepparkakssandwich
Pepparkakssandwich. Pepparkakor med vaniljglass mellan. Enkelt, gott och omtyckt av alla. Kan förberedas i god tid och förvaras i frysen.
Goda som efterrätt, fika eller när man är sugen på glass.
En variant av den köpta sandwichen.
Godast blir de med hembakta pepparkakor och riktigt fin vaniljglass. Ska du servera pepparkakssandwicharna efter middagen ex. som dessert till kaffet eller en espresso med avec kan du välja lite mindre pepparkakor och får då som små kakor. Räkna då 1-2 per person.
Kycklingschnitzel med parmesan
Kycklingschnitzel med parmesan samt auberginegratäng och sallad på vita bönor, rucola och pinjenötter.
Med auberinegratäng och sallad med vita bönor blir denna rätt GI-vänlig.
Du kan såklart ha andra tillbehör till parmesankycklingen ex. klyftpotatis, råris eller pasta samt tomatsås.
Se alla recept ur kategorin Festrecept
Cheesecake med lime och färska hallon
Cheesecake med smak av lime garnerad med färska hallon. En cheesecake som är bakad med färskost och ägg samt smaksatt med lime och socker samt garnerad med färska bär som hallon. Blåbär, vinbär eller jordgubbar är också mycket gott att toppa med. Eller blanda bär efter tillgång.
Cheesecaken passar till fika, knytis, kräftskiva, buffé, fest, kalas osv.
Riktigt fin dessert blir cheesecaken med lite bärsås som ex. halloncoulis (hallonsås).
Restaurangbröd bullar kuvertbröd
Restaurangbröd, bullar eller kuvertbröd passar att baka till storbak som fest, buffé eller stor middag.
Det här brödet brukade vi baka varje morgon och eftermiddag på en av de restauranger jag jobbat på. Det var mycket uppskattat av gästerna; mest för att det var nybakt men också så gott. Överblivna bröd kan du frysa.
Citronpaj paj med citronkräm
Citronpaj. En god paj med citronkräm som passar till dessert, fika eller på buffé. Citronkrämen lagas kall och får stelna i kylen.
Servera gärna som på bilden med jordgubbar och björnbär kokta i lite socker samt med myntablad. Annat gott till är färska bär som hallon, jordgubbar, passionsfrukt, sylt eller bärsås.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Melitzanosalsa
Melitzanosalsa. Aubergineröra. En italiensk röra av rostad aubergine, vitlök och olivolja.
God som salsa, röra eller sås till grillat, på buffé eller som tillbehör.
Här rostas auberginerna i ugnen men man kan också grilla dem hela i ca 40 minuter (det gör inget om skalet bränns) och sedan skölja och skala försiktigt i kallt vatten. Förslagsvis kan du använda eftervärmen nästa gång du grillar - så kan du förbereda en omgång melitzanosalsa till nästa måltid.
Köttfärskorvar i tomatsås
Köttfärskorvar eller bullar i tomatsås. Gott med pasta som tagliatelle eller klyftpotatis samt gärna en grönsallad, kokta grösnaker som morot, broccoli och blomkål samt ev. extra tärnade tomater till.
Kokta och marinerade skärbönor
Kokta och marinerade skärbönor med olivolja, vitlök, rödlök och balsamvinäger. Blir också gott med vaxbönor, haricots verts eller bondbönor.
Gott och enkelt att laga på färska eller frysta skärbönor. Vaxbönor och haricots verts kokar du i ca 5 minuter. Använder du bondbönor så skalar du dem innan, släger skalet och kokar endast bönorna i 15 minuter.
Se alla recept ur kategorin Italiensk mat
Helstekt kyckling med örter
Helstekt kyckling med örter. En helgrillad kyckling med massor av smak av timjan, rosmarin, salvia, bladpersilja samt vitlök, citron, lök och chili.
Laga gärna en skysås eller gräddsås på den goda skyn som blir av kycklingen. Förslagsvis kan du laga en sås med grädde, gelé och lite soja samt reda den med maizena. Vidare är rostad potatis och rotfrukter, hasselbackspotatis, potatismos, råris, tagliatelle goda tillbehör. En grönsallad eller tomatsallad passar också till.
Älgstek i lergryta
Älgstek i lergryta - allt i ett med sås på skyn. Här med potatis, lök, palsternacka och morot. Enkelt och gott att laga. Här har jag valt att laga en svampsås med skyn men det går bra att laga sås med annan matsvamp ex. kantareller eller trattkantarell; vanlig gräddsås eller annan valfri sås av buljongen med lite grädde.
Du kan välja andra rotfrukter som rotselleri, kålrot, persiljerot, kålrabbi, vitkål efter tycke.
Korintkakor
Korintkakor. Kakor med korinter som är extra små och fasta russin.
Kakorna blir ok med vanliga russin men godast med korinter. Vanliga russin är lite för fuktiga och tappar fukt ut i kakan så ska du spara kakorna ska du baka med korinter.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter

Gilla oss på Facebook