AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Blåbär är superbäret som är både är gott, nyttigt och kan vara helt gratis om man plockar själv....
Sök
Android

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka samt sås med färskost. En god middagsrätt med kyckling som passar ex. klyftpotatis samt avokado- och tomatsallad som på bilden. Andra goda tillbehör är tagliatelle, pressad kokt potatis, kokta små potatisar, råris eller polenta. Tomatsallad, grönsallad samt kokta svarta bönor med hackad rödlök passar också till (blanda med god vinäger, olivolja, salt och vitpeppar).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 12)
4 port Fylld italiensk kycklingfilé med parmaskink
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Klart på: 45 min

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 1 ask färskost
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 stora skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • en halv citron
  • salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered tillbehör till kycklingen - se förslag ovan. Exempelvis klyfta fina potatisar med skal och blanda med olivolja, salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Skala och pressa vitlöken i en skål och blanda med färskosten. Hacka de soltorkade tomaterna samt basilikan och blanda i den. Tillsätt citronsaft från en halv citron. Salta och peppra.
  4. Skär en ficka i kycklingfiléerna fyll med färskostblandningen, ca två tsk färskost i varje.
  5. Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
  6. Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
  7. Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
  8. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
  9. Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
  10. Gör under tiden en sås på resten av färskosten genom att koka upp den under omrörning med grädde och lite vatten, ca 0,5 dl. Smaka av såsen med salt och peppar.
  11. Servera kycklingen med såsen samt valfria tillbehör - se förslag ovan. Du kan skära kycklingen lite snett och lägga upp på fat och garnera med lite grovhackad basilika eller ruccola om du önskar.


 

Fler recept ur samma kategori som Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka:

Pasta Arrabbiata med sardellsmör
Pasta Arrabbiata med sardellsmör. En variant på denna klassiska italienska pasta med het tomatsås toppad med salt gott sardellsmör. En mycket god kombination. Man kan också äta bara pastan med tomatsåsen.
Arrabbiata är italienska arga fjädrar på grund av hettan från chilin. Tomatsåsen ska vara het och smakrik.
Gillar du het tomatsås så tillsätt 1-3 fler chili efter tycke och sort.
Kan serveras med riven parmesan också.
Lyxig ugnsstekt falukorv
Lyxig ugnsstekt falukorv toppad med äppelskivor, dijonsenap, champinjoner, rödlök, vitlök, tomat, ost samt en skvätt grädde. En lyxig variant av ugnsstekt falukorv som passar att laga med gott svenskt äpple.
Servera gärna falukorven med potatismos. Råris, rostade rotfrukter, kokt potatis, pasta, quionoa eller couscous passar också istället för potatismos.
Pasta med spenat, mascarpone och parmesan
Pasta med spenat, mascarpone och parmesan. En vegetarisk pasta med krämig sås av mascarpone (en italiensk färskost) samt grädde med bladspenat samt smak av vitlök, muskot och parmesanost.
Istället för mascarpone kan du ta annan naturell färskost.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Välj ev. tofuline färskost istället för mascarpone. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Kyckling i ugn med bacon
Kyckling i ugn med bacon, grädde och vårlök. Gott till är pressad potatis, pasta, gnocchi, råris eller klyftpotatis.
En grönsallad eller tomatsallad passar också till.
Salladslöken kan ersättas med en halv purjolök.
Lasagne med kyckling kycklinglasagne
Lasagne med kyckling och svamp i tomatsås och god ostsås på toppen. En god variant av hemgord lasagne med kycklingkött från färsk eller grillad kyckling.
Förutom att lasagne är katten Gustavs favorit så finns lasagne nämnd i litteraturen ända tillbaks till Marco Polos tid. Legenden säger att det var han som tog pastan med sig från Kina.
Picknickmacka med tonfisk- eller kycklingsallad
Picknickmacka med tonfisk- eller kycklingsallad är goda till utflykter, lunch mm.
Tonfisksallad eller kycklingsallad blir goda fyllningar till ciabattabröd, baguette eller andra bröd.
Skivad tomat och paprika samt strimlad sallad; strimlad rödlök, avokado och groddar passar att fylla bröden med.
Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Tomatsoppa med Oatly havregrädde
Tomatsoppa med Oatly havregrädde. En god krämig soppa på tomater med vegetabilisk grädde. Vegetarisk och vegan.
En gräddig soppa utan grädde men som smakar som soppa med grädde. Soppan passar såklart alla men speciellt bra för miljön och dig som inte tål soja, mjölkprotein eller laktos (OBS garnera då inte med riven parmesan som på bilden och förslag i receptet).
Servera gärna tomatsoppan med gott bröd och pålägg som tapenade. Tomatsoppan också god till förrätt. Gärna med nybakta grissinis och tapenade samt garnera tomatsoppan med några droppar pesto.
Du kan göra tomatsoppa på burktomater eller färska tomater. Välj gärna hela skalade tomater på burk av ekologiskt märke. Krossade eller passerade tomater går också bra. Färska tomater (välj ekologiska) skalas helst först men det går bra att laga med skal också. Skala tomaterna genom att skära ett kryss i den ände som inte har blomfäste, koka upp vatten och doppa tomaterna i 1-2 minuter, ta upp och skölj dem i kallt vatten så kan du skala av skalet som lätt lossnar. Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna. Nu kan du använda de skalade tomaterna till soppan.
Oatly Imat heter havregrädden som inte får kallas grädde på paketet.
Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.
Hollandaisesmör
Hollandaisesmör. Gott istället för Hollandaisesås ex. på kokt vit sparris, till grillad fisk eller grönsaker.
Ett kryddsmör smaksatt med citron som är lätt att förbereda innan samt att laga till många gäster ex. till en buffé eller middag istället för sås.
Kan frysas i portionsbitar - smidigt att bara plocka fram och låt smälta över ex. grillad lax.
Sötpotatismos mos av sötpotatis
Sötpotatismos. Mos med sötpotatis passar till det mesta istället för potatismos men mest till grillad fisk, kyckling, vegetariskt och på buffé.
Du kan också blanda hälften hälften av vanlig potatis och sötpotatis.
Vidare är det gott att ha i lite chili som 0,5 tsk sambal oelek
i sötpotatismoset.
Riven ost som parmesan eller grano padano passar också i sötpotatismos.
Sötpotatismoset blir sött och ha gärna något surt tillbehör till sötpotatismoset som ex. fint tärnad tomat, avokado och mango blandat med vinäger, chili och olivolja.
Se alla recept ur kategorin Festrecept
Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka
Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka samt sås med färskost. En god middagsrätt med kyckling som passar ex. klyftpotatis samt avokado- och tomatsallad som på bilden. Andra goda tillbehör är tagliatelle, pressad kokt potatis, kokta små potatisar, råris eller polenta. Tomatsallad, grönsallad samt kokta svarta bönor med hackad rödlök passar också till (blanda med god vinäger, olivolja, salt och vitpeppar).
Couscous och tomatsallad med yoghurt
Couscous och tomatsallad med yoghurt. En krämig sallad med bladpersilja och mynta.
Couscoussalladen håller sig i kylen. God på buffé, till grillat, middagstillbehör eller till picknick.
Piroger med soltorkad tomat
Piroger med soltorkad tomat och ost. Piroger är godast nybakta eller uppvärmda. Passar som lunch med sallad, liten middag, snack, buffé, nattamat, till soppa, knytis eller buffé. Piroger är också god utflyktsmat.
Piroger går utmärkt att frysa och värma vid behov.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Pasta med gorgonzola och bacon
Pasta med gorgonzola och bacon. Pastasås med grönmögelost samt stekt bacon som går snabbt att göra och är jättegod. Med bara ost är pastan vegetarisk.
Mozzarella med parmaskinka
Mozzarella med parmaskinka och sockerärtor i ugnen. En god sidorätt och tillbehör.
Blir lyxigt och gott med riktig buffelmozzarella och fin parmaskinka (och rätt dyrt tyvärr).
Pasta med tonfisk, kapris och sockerärtor
Pasta med tonfisk, kapris, sockerärtor, spenat, vitlök, olivolja, lök, citron och riven parmesan.
Ta extra olivolja om du köper tonfisk i vatten istället för den i olja.
Istället för vanlig pasta kan du välja färsk pasta.
Se alla recept ur kategorin Italiensk mat
GI-bröd, bröd med lågt GI
GI-bröd eller bröd med lågt GI. Brödrecept med lågt glykemiskt index. Gott, nyttigt och enkelt bröd med dinkelmjöl och filmjölk.
Blötlägg dinkelkorn kvällen innan sedan går brödet snabbt att baka med bikarbonat.
Surdeg och surdegsbröd
Surdeg och surdegsbröd. Så här gör du egen surdeg. Surdegen tar några dagar att göra men sköter sig själv. Färdig surdeg förvaras bäst i skruvlocksburk i kylskåpet.
Förnyar sin surdeg gör man genom att spara en bit surdeg i samband med bakning av surdegsbröd.
Köp gärna ekologiskt mjöl från ex. Saltå Kvarn eller annan lokal producent.
Lasagne för fyra
Lasagne för fyra. Klassisk lasagne med köttfärs- och tomatsås samt ostsås till fyra portioner.
Gott med sallad ex. av tärnade tomater, kokta vita bönor, strimlad grönsallad, hackad rödlöd samt olivolja, vinäger, salt och peppar.
Istället för nötfärs kan du ta blandfärs eller kycklingfärs. Med quornfärs eller sojafärs blir lasagnen vegetarisk.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter

Gilla oss på Facebook