AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Njut av nyplockade svenska saftiga äpplen. De är goda och nyttiga som de är men kan också användas till...
Sök
Android

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka

Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka samt sås med färskost. En god middagsrätt med kyckling som passar ex. klyftpotatis samt avokado- och tomatsallad som på bilden. Andra goda tillbehör är tagliatelle, pressad kokt potatis, kokta små potatisar, råris eller polenta. Tomatsallad, grönsallad samt kokta svarta bönor med hackad rödlök passar också till (blanda med god vinäger, olivolja, salt och vitpeppar).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 11)
4 port Fylld italiensk kycklingfilé med parmaskink
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Klart på: 45 min

Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 1 ask färskost
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 stora skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • en halv citron
  • salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered tillbehör till kycklingen - se förslag ovan. Exempelvis klyfta fina potatisar med skal och blanda med olivolja, salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Skala och pressa vitlöken i en skål och blanda med färskosten. Hacka de soltorkade tomaterna samt basilikan och blanda i den. Tillsätt citronsaft från en halv citron. Salta och peppra.
  4. Skär en ficka i kycklingfiléerna fyll med färskostblandningen, ca två tsk färskost i varje.
  5. Sätt in en ugnsfast form i ugnen så att den blir varm.
  6. Linda in kycklingfiléerna i skinkan.
  7. Ta ut formen och smörj med lite olivolja och lägg i kycklingfiléerna.
  8. Sätt in kycklingfiléerna i ugnen i ca 20-30 minuter.
  9. Kolla med stektermometer att kycklingen har kommit upp i 60 grader eller skär i en och se om kycklingen är klar.
  10. Gör under tiden en sås på resten av färskosten genom att koka upp den under omrörning med grädde och lite vatten, ca 0,5 dl. Smaka av såsen med salt och peppar.
  11. Servera kycklingen med såsen samt valfria tillbehör - se förslag ovan. Du kan skära kycklingen lite snett och lägga upp på fat och garnera med lite grovhackad basilika eller ruccola om du önskar.


 

Fler recept ur samma kategori som Fylld italiensk kycklingfilé inlindad med parmaskinka:

Pasta med gorgonzola och bacon
Pasta med gorgonzola och bacon. Pastasås med grönmögelost samt stekt bacon som går snabbt att göra och är jättegod. Med bara ost är pastan vegetarisk.
Currygryta med kyckling
Currygryta med kyckling. En god enkel currygryta med kycklingfiléer, curry och matyoghurt.
Du kan ta frysta filéer eller andra kycklingbitar.
Servera curygrytan med basmatiris eller råris. Samt någon kokt grönsak som ev. broccoli eller gröna bönor.
Du kan också ha i en röd paprika, en gul lök, en halv purjolök och ev. en morot i slantar. Vidare wokgrönsaker. Bambuskott är också gott i.
Du kan reda såsen om du vill ha lite tjockare sås med 4-5 msk maizenaredning.
Biff à la Lindström köttfärsbiff
Biff à la Lindström. En köttfärsbiff smaksatt med inlagda rödbetor, gurka och kapris.
Det sägs att kapten Henrik Lindström som växte upp i Ryssland tog med sig receptet i mitten på 1800-talet till menyn på Hotell Witt i Kalmar. I Ryssland är ju inlagda rödbetor och gurkor vanliga. Och passar utmärkt som smaksättning i köttfärsbiffar.
Som tillbehör till Biff à la Lindström passar klyftpotatis; eller råstekt potatis; eller kokt potatis; eller potatismos. Här har jag gjort en yoghurt- och morotstzatziki till. Då finriver du 1-2 morötter och blandar med matyoghurt, 0,5 pressad vitlök, 1 krm curry (valfritt), 1 krm gurkmeja, 1 msk vinäger, 1 msk olivolja samt salt och peppar.
Vidare passar en skysås eller steksås samt en blandad sallad till. En enkel skysås kan du göra genom att tillsätta lite extra smör i pannan efter du stekt biffarna (är det mycket bränt så skölj ur pannan innan och tillsätt istället lite köttbuljongtärning mot slutet), rör sedan ut någon msk mjöl i smöret och tillsätt någon dl vatten. Rör ihop och låt koka ihop till en skysås och smaka av med lite soja, gelé, salt och svartpeppar. Sila gärna skysåsen innan du häller den över biffarna vid servering.
Se alla recept ur kategorin Huvudrätt
Bakpotatis med kycklingröra
Bakpotatis med kycklingröra. Bakad potatis fylld med röra av tärnad kyckling, curry, röd paprika, creme fraiche samt rödlök. Majs, knaperstekt bacon och kidneybönor passar också att ha i kycklingröran.
Istället för att köpa färdiggrillad kyckling så kan du säklart grilla en kyckling själv (och ta resterna till bakpotatisfyllning till lunch nästa dag kanske?). Vidare kan du steka kycklingfiléer, lår eller annat kycklingkött och tärna till kycklingröran.
Kycklingcurry med quinoa
Kycklingcurry med quinoa. En GI eller LCHF variant med kokt quinoa istället för ris. Quinoa innehåller mycket protein och har lågt GI.
Grillade kycklingrullader på spett
Grillade kycklingrullader på spett fyllda med mozzarella, chili och basilika.
Servera med valfria tillbehör ex. någon varm eller kall sås och klyftpotatis, bulgursallad eller couscous.
Spetten kan också stekas i panna eller ugn.

Se alla recept ur kategorin Kycklingrecept
Inkokta marinerade päron i sockerlag
Inkokta och marinerade päron till dessert som ex. päron med after eight. Päronhalvorna kan också serveras som de är med vaniljglass och krossade finska pinnar eller vispad grädde smaksatt med ex. rom.
Eller så kan de gratineras med toscasmet. Bara fantasin sätter gränser.
Du kan sätta olika smak på päronen genom att smaksätta sockerlagen och marinaden - här har jag valt vanilj, kanel och stjärnanis.
Gott är också saffran (fin färg till jul), mynta eller basilika eller ersätt hälften av vattnet med rödvin. Receptet är på en stor sats päron men kan halveras.
Fyllda paprikor med ris
Fyllda paprikor med ris. Risfyllda paprikor bakade i ugnen med mozzarellaost är gott som tillbehör till det mesta istället för vanligt ris. Kan förbereda i god tid och sedan värmas till servering.
Smidigt att laga om du har kallt ris över och vill använda till något gott.
Yoghurtsås med vitlök
Yoghurtsås med vitlök. En snabb, god, enkel och nyttig sås att laga som passar till grillat, buffé, sallad eller paj.

Se alla recept ur kategorin Festrecept
Mörk chokladtryffel smaksatt med avec recept
Mörk chokladtryffel smaksatt med avec. Det här är en tryffel för dem som gillar mörk choklad. Den är alltså inte så söt. Välj en choklad av hög kvalité - Lindtt eller Valrhona är förslag.
Grovt bröd med dinkel dinkelbröd
Grovt bröd med dinkel. Baka eget dinkelbröd. Ett gott fullkornsbröd som har lågt GI, massor av fibrer och är nyttigt.
Lätt att baka i smidiga brödformar.
Receptet kan såklart halveras till två bröd - om du ex. inte ha så stor degbunke eller bara två limpformar.
Bröden kan också bakas ut till valfri form ex. limpor utan limpformar.
Bondbröd med basilika
Bondbröd med basilika är ett gott enkelt bröd att baka. Ett bröd smaksatt med hackade örter främst basilika men du kan också ta timjan, oregano eller dragon.
Se alla recept ur kategorin Buffé
Latte med choklad
Latte med choklad eller choko-latte. Kaffe med chokladsmak. Välj ljus choklad eller mörk choklad. Eller prova med mintchoklad.
Hemgjorda crostini
Hemgjorda crostini. Knapriga Italienska skorpor av baguette eller annat vitt bröd penslade med olivolja och rostade i ugnen.
Du kan använda vilket vitt bröd som helst men med baguette får du fina små skivor. Med surdegsbaguette blir det riktigt goda crostini.
Goda som tilltugg att toppa med röror som ex. tapenade eller pesto.
Pasta med gorgonzola och bacon
Pasta med gorgonzola och bacon. Pastasås med grönmögelost samt stekt bacon som går snabbt att göra och är jättegod. Med bara ost är pastan vegetarisk.
Se alla recept ur kategorin Italiensk mat
Vegetarisk Tacopaj
Vegetarisk tacopaj med sting. Servera med nachos och hemmagjord guacemole (sök recept här). Gjord med vegetarisk färs som mincefärs eller quornfärs.
Sillpaket
Sillpaket är paket av folie med sill, dill och rödlök i grädde med kokt potatis. Sillpaketen kan lagas på utegrill, i ugn eller i glöden efter öppen eld.
Enkelt och gott. Sillpaket går snabbare att laga om du redan har färdig kokt potatis. En god resträtt om du har kokt potatis över.
Istället för grädde kan man ta crème fraiche. Sojagrädde blir också gott.
Sillpaket är gott med citronklyfta, öl och nubbe samt knäckebröd, smör och ost. Cocktailtomater, kokta ärtor, kokt blomkål och brysselkål passar också till.
Riktig svensk husman med en fisk (sill) som har grönt ljus enligt WWF.
Gi-lax med rostade rotfrukter
Gi-lax med rostade rotfrukter och coleslaw med äpple. Ugnsstekt lax med rostade morötter, palsternacka, kålrot och rotselleri serverat med riven vitkål och äpple i majonnäs och matyoghurt.
Se alla recept ur kategorin Ugnsrätter

Gilla oss på Facebook