Fryst cheesecake

En jättegod och superenkel dessert du kan förbereda i god tid och frysa in.
Fryst cheesecake blir som en blandning mellan glass och kaka. Låt den gärna tina lite i kylen någon timme innan servering så den blir lite mjuk, god och lätt att skära.
Garnera ev. med några krossad digestivekex.
Till fryst cheesecake kan du servera någon sylt som ex. körsbär, hallon, krusbär eller jordgubb; färska bär som hallon, blåbär, vinbär eller jordgubbar (dessa kan du garnera med); kiwi, passionsfrukt eller vindruvor funkar också att garnera med.
Smeten till fryst cheesecake rörs bara ihop, hälls i en form och fryses (4 timmar i frysen brukar räcka).
Önskar du vin till så rekommenderar jag ett sött dessertvin eller commanderia.

8 portioner fryst cheesecake

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 30 min

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 125 färskost, cream cheese naturell
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Knäck äggen och lägg vitor och äggulor i varsin bunke.
  2. Vispa ihop äggulor med sockret och vaniljsockret.
  3. Vispa ner färskosten så att det blir en jämn smet. Ställ åt sidan.
  4. Vispa vitorna till skum och häll över i äggulesmeten. Rör ej ännu.
  5. Vispa sedan grädden i samma bunke som äggvitorna (så spar du lite disk) så att den blir tjock.
  6. Vänd i grädde och vispad äggvita i äggsmeten.
  7. Häll blandningen till cheesecaken i en rund bakform med löstagbar kant. Du kan också välja en avlång brödform och klä den med gladplast först (så lossnar det lättare ur formen). Eller små portionsförpackningar i formar som ex. större muffinsformar.
  8. Ställ formen i frysen. En normal frys fixar fryst cheesecake på några timmar ca 4 timmar.
  9. Hit kan du förbereda cheesecaken.
  10. Innan servering tar du ut cheesecaken, lägger upp den på ett fint fat och låter den tina någon timme i kylen. Du ska också garnera den med krossade Digestivekex och ex. färska bär eller frukt. Alternativ är att servera sylt till vid sidan.
  11. Krossa Digestivekexen och strö över smulorna jämt. Garnera med ex. bär eller frukt runt om eller på toppen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer