Frostade frukter

Att frosta frukter går ut på att få dem att se ut som om de har frost - fast att det egentligen är socker och äggvita.
Välj frukter som man inte behöver skala för att äta ex äpplen och päron och undvik ex. clementiner.
Självklart kan man äta den frostade frukten också. Men ligger de för länge gör de kanske mest glädje som prydnad.

10 frostade frukter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 10 blandade frukter av äpplen, päron eller liknande. Jordgubbar, druvor och plommon går också fint.
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl florsocker

Tillagning

  1. Skölj frukterna och torka dem med en handduk.
  2. Vispa ihop äggvitan.
  3. Lägg frukterna på ett galler med en tidning under och pensla dem med äggvitan.
  4. Blanda sockret i en bunke.
  5. Sikta socker över, vänd försiktig och sikta runt om.
  6. Låt torka. Klart.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer