Friterad banan

Friterad banan som är en klassiker med vaniljglass. Ringla lite sirap över den friterade bananen. Lönnsirap är speciellt gott.

Istället för en fritös kan du använda en hög kastrull med lock, hålslev samt en termometer.

4 portioner friterade bananer

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • Frityrsmet: 2 dl vetemjöl
  • 2 dl iskallt vatten
  • 1 msk bakpulver
  • 4 bananer
  • Tillbehör: 1 liter vaniljglass
  • 1,5 dl sirap eller lönnsirap

Tillagning

  1. Värm olja i en kastrull.
  2. Blanda 2 dl vetemjöl, 2 dl iskallt vatten och 1 msk bakpulver till en frityrsmet i en bunke.
  3. Skala bananerna.
  4. Doppa en banan i taget i frityrsmeten och fritera i 180 grader i 3-4 minuter. Använd en termometer. Lägg upp med hålslev på hushållspapper. Du kan också dela bananerna i halvor eller fjärdedelar och fritera några bitar i taget.
  5. Servera de friterade bananerna med vaniljglass och ringla någon msk sirap över bananerna.
E-mail
Medel: 3.8 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer