Frallor med soltorkad tomat och basilika

Frallor där degen är smaksatt med soltorkad tomat och basilika. De här frallorna är goda nybakta och fylla med pålägg och ta med på picknick.
Gott är att fylla frallorna med lite smör eller olivolja, färsk basilika, skivor av tomat och mozzarella samt lite olivolja, salt och svartpeppar.
Degen kan också bakas ut till limpor.

12 stora frallor

  • Förberedelse: 1 tim 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 50 g (1 pkt) jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 3 msk olivolja

Tillagning

  1. Rör ut jästen med vattnet i en degbunke.
  2. Tillsätt salt, socker, basilika, tomater och mjöl samt 2 msk olivolja. Spara 1 dl mjöl till utbakningen samt en msk olivolja att pensla bröden med.
  3. Arbeta ihop degen. När den släpper från kanterna tar du upp den och knådar vidare några minuter.
  4. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa i 40 minuter under handduk.
  5. Ta upp och knåda någon minut samt dela den i tre delar.
  6. Dessa delar delas sedan på fyra och formas till avlånga frallor. Fördela på två bakplåtar och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla med en msk olivolja och grädda sätt in bröden i mitten av ugnen.
  9. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 20 - 25 minuter.
  10. Låt svalna på galler under bakduk. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer