Frallor med soltorkad tomat och basilika

Frallor där degen är smaksatt med soltorkad tomat och basilika. De här frallorna är goda nybakta och fylla med pålägg och ta med på picknick.
Gott är att fylla frallorna med lite smör eller olivolja, färsk basilika, skivor av tomat och mozzarella samt lite olivolja, salt och svartpeppar.
Degen kan också bakas ut till limpor.

12 stora frallor

  • Förberedelse: 1 tim 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 50 g (1 pkt) jäst
  • 5 dl ljummet vatten, 37°
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 3 msk olivolja

Tillagning

  1. Rör ut jästen med vattnet i en degbunke.
  2. Tillsätt salt, socker, basilika, tomater och mjöl samt 2 msk olivolja. Spara 1 dl mjöl till utbakningen samt en msk olivolja att pensla bröden med.
  3. Arbeta ihop degen. När den släpper från kanterna tar du upp den och knådar vidare några minuter.
  4. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa i 40 minuter under handduk.
  5. Ta upp och knåda någon minut samt dela den i tre delar.
  6. Dessa delar delas sedan på fyra och formas till avlånga frallor. Fördela på två bakplåtar och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Pensla med en msk olivolja och grädda sätt in bröden i mitten av ugnen.
  9. Sänk värmen till 200 grader och grädda i 20 - 25 minuter.
  10. Låt svalna på galler under bakduk. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer