Fläskschnitzel med Italiensk pasta

Fläskschnitzel med Italiensk pastablandning. Grillad eller stekt schnitzel med pasta som blandats med Italienskt gottis. Enkelt men riktigt gott med fina råvaror som cocktailtomater, rostade pinjenötter, kronärtskockor, riven parmesan, färsk basilika, olivolja och lite vitlök. 

Vintips till blir ett lättare rött vin och varför inte av Italienska druvan Sangiovese.  

Varitation: Man kan blanda i andra italienska delikatesser om man vill som fina svarta oliver, ruccola (vänd runt på slutet), strimlade soltorkade tomater, tärnad mozzarella, rostade valnötter med mera. Vill du ha mer sås så fräs med en burk hela skalade tomater samt häll på grädde och en klick kokbar crème fraiche. Blir också gott med kalvschnitzel eller schnitzel från vildsvin. Skippar du vitlöken så har du en rätt bra IBS-anpassad rätt. Vegetariskt alternativ får du med en quorn-filé istället för schnitzeln. Skippar du parmesanosten och steker ex. aubergineskivor till istället för kött så blir det vegan. Välj glutenfri pasta eller sojabönspasta så har du en glutenfri rätt. 

4 port fläskschnitzel med italienska smaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 600 gram fläskschnitzel
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök (valfritt)
  • 1 krm torkad salvia
  • 250 gram cocktailtomater (1 paket)
  • 1 burk på ca 130 gram kronärtskocksbottnar i olja
  • 0,25 kruka färsk basilika
  • 2 krm chiliflakes (valfritt)
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 400 gram pasta som skruvar, penna, gnocchi, spagetti eller valfri sort
  • 20 gram pinjenötter

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten med någon tsk olivolja och tsk salt till pastan.
  2. Banka ut schnitzlarna något med en köttbank eller baksidan på en kraftig stekpanna eller kastrull. Detta är valfritt men det blir godare.
  3. Värm en stekpanna. Rosta pinjenötterna i några minuter under omrörning. Lägg över i en skål.
  4. Tillsätt olivolja till stekpannan. Salta, peppra och krydda köttet med salvia. Bryn några minuter på varje sida. Låt steka klart ca 5 minuter på låg värme. Sänk sedan och låt vila medan resten blir klart.
  5. Koka pastan enligt paket - vanligtvis mellan 8-12 minuter.
  6. Skölj och dela tomater. Häll av oljan från kronärtsskockorna i en panna med höga kanter eller kastrull. Skär skockorna i bitar.
  7. Skala och pressa vitlöken ner i pannan med oljan från skockorna. Fräs vitlöken och chiliflakes i oljan från skockorna någon halv minut utan att den tar färg.
  8. Tillsätt tomater och skockor. Rör om och låt steka på låg värme tills pastan är klar.
  9. Riv parmesanost och strimla färsk basilika.
  10. Blanda den kokta pastan med tomater, skockor, riven parmesan, strimlad basilika samt pinjenötter. Smaka av med salt. Servera med fläskschnitzlarna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer