Fläskfilé Tex Mex

Marinerad fläskfilé med Tex Mex och Mexikanska smaker av spiskummin, lime och vitlök.
Marinerad fläskfilé kan serveras stekt eller grillad i skivor. Eller träs på grillspett.
Gott med tillbehör som klyftpotatis, bönsallad, salsa, gräddfil eller matyoghurt eller med tex mex-buffé som guacamole, bönsallad, grönsallad, tomatsalsa, riven ost, hackad färsk koriander, vitlökssås, chilisås, majs med mera att ha som fyllning till tortillabröd eller tacos.

4 portioner fläskfilé tex mex

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 1 fläskfilé 600 gram
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk socker
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk limesaft
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 msk matolja
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Blanda marinaden av torkad oregano, spiskummin, socker, pressad vitlök, limesaft, svartpeppar, chiliflakes och matolja. Vänta med saltet.
  2. Skär bort den stora senan på fläskfilén om den har den kvar.
  3. Skär fläskfilén i skivor ca 1 cm breda.
  4. Lägg med marinaden i en skål eller dubbel fryspåse och arbeta in marinaden någon minut.
  5. Marinera i kylskåp i ca 30 minuter upp till några timmar. Förbered Tex Mex tillbehör eller valfria tillbehör.
  6. Grilla eller stek fläskfiléskivorna några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta. Salta dem.
  7. Servera med önskade tex mex tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer