Fläskfilé parmesan

Introduktion och förberedelse

Fläskfilé med tomatsås och parmesanost.

Serveringsförslag

Jag hade kokt tagliatelle till men du kan ta annan pasta, ris, råris eller klyftpotatis.

Varianter

  • Du kan använda hemlagad tomatsås eller köpt tomatsås.
  • Man kan också göra egen pasta tagliatelle till.
  • Du kan ta i färska örter istället för torkade.
  • Istället för parmesan kan du ta grana padano.

Fläskfilé i skivor lagad i tomatsås och toppad med parmesan på tallrik
Fläskfilé i skivor lagad i tomatsås och toppad med parmesan serverad med tagliatelle och kruksallad och bifftomat.

4 portioner fläskfilé parmesan

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1/2 tsk salvia, torkad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 300 gr färdig tomatsås eller egen tomatsås
  • 1 dl parmensanost

Tillagning

  1. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.
  2. Blanda vetemjöl och salt.
  3. Vänd fläskfiléskivorna i blandningen.
  4. Bryn fläskfilén i stekpannan i olivolja.
  5. Häll tomatsåsen över köttet och rör ner hälften av parmensanosten. Tillsätt basilika, salvia och oregano samt rör om.
  6. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter tills fläskfilén är genomstekt.
  7. Strö över resten av parmesanen.
  8. Servera med pasta, ris eller klyftpotatis och sallad.
E-mail
Medel: 3.2 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 526 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-29

Tillbehör och liknande recept: