Fläskfile med pasta

Fläskfilé med pasta, crème fraiche och grönsaker som spenat, paprika, vitlök och vårlök. En god pasta som passar både till vardags som till helgen.
Vill du ha vin till så passar ett vitt vin ex. Chardonnay eller Viogner.

2 portioner fläskfilé med pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 175 gram tagliatelle eller valfri pasta
  • 250 gram fläskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 0,3 röd paprika
  • 2 vårlökar
  • 1 cm röd chilipeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 70 gram babyspenat, 1 liten påse
  • 100 zucchini
  • 75 gram riven ost av valfri sort
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skär paprika, vårlök, chili och zucchini i 1x1 cm tärningar. Skala och pressa den.
  2. Skär fläskfilén i strimlor.
  3. Börja koka pastan enligt paket - ca 7 minuter för tagliatelle.
  4. Fräs grönsaker och vitlök i en msk olivolja. Lägg åt sidan i en skål.
  5. Bryn fläskfilestrimlorna i en msk olivolja. Salta och peppra.
  6. Tillsätt grönsakerna och spenat till fläskfilén.
  7. Rör i 0,5 dl vatten och creme fraiche.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda med pastan och servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer