Fisksoppa à la Sir Toby

En mustig fisksoppa med mycket grönsaker, rotselleri, potatis och gottis som räcker till många.

8 portioner fisksoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé (pollock, pangasius, torsk eller liknande)
  • 200 g skalade räkor
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 1 bit rotselleri (ca 300 g)
  • 1 kg potatis
  • 4 msk olivolja
  • 1,5 - 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 kruka gräslök

Tillagning

  1. Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm, skölj dem i ett durkslag och lägg dem i en gryta.
  2. Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
  3. Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärningar eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
  4. Tillsätt olivolja och fräs grönsakerna några minuter under omrörning.
  5. Tillsätt vatten, buljongtärningar, salt, peppar och fänkål. Koka upp och koka tills potatis och rotselleri är mjuk ca 15 minuter.
  6. Skär fisken i två centimeter breda strimlor.
  7. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  8. Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera gärna med ett syrligt fullkornsbröd och ost.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer