Fiskpinnar av torsk

Hemgjorda fiskpinnar. Panerade med ägg och ströbröd. Goda med kokt potatis, dillsås, citron och finriven morot.
Räkna 4 portionsbitar torsk eller ett torskblock.
Köp MSC eller Krav-märkt torsk. Du kan använda färsk torsk i portionsbitar eller fryst torsk i block och skära ut stora bitar ur blocket (mindre bitar ramlar lätt sönder). Blir också gott med gös eller annan vit fast fisk.

4 portioner fiskpinnar av torsk

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram torskfilé
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 4 msk smör
  • 4 msk matolja
  • Tillbehör: 2 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk hackad dill
  • 800 gram potatis
  • 4 morötter
  • 1 citron

Tillagning

  1. Börja skala, halvera och koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
  2. Skölj och skär ut fyra klyftor ur citronen (att servera till fisken).
  3. Skala morötterna och finriv dem i en skål. Pressa ner lite citronsaft så att morötterna inte mörknar.
  4. Torka fisken torr med lite hushållspapper. Skär torsken i lagom stora bitar.
  5. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
  6. Vispa upp äggen i en djup tallrik.
  7. Lägg upp ströbröd på en tredje tallrik.
  8. Vänd varje fiskpinne först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg på en tallrik vid sidan efterhand.
  9. Värm en eller två stekpannor.
  10. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme i ca 4 minuter på varje sida.
  11. Blanda gräddfil, majonnäs och dill med 1 msk pressad citron till en sås.
  12. Servera fiskpinnarna med kokt potatis, citron, finrivna morötter och dillsåsen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer