Fiskburgare

Fiskburgare av fiskfärs med stekt bröd, dressing, majonnäs, tomat, sallad och rödlök. Gott med klyftpotatis till.
Obs fiskfärsen är för lös för att man ska kunna grilla dessa fiskburgare så bäst är att steka dem i stekpanna.
Ta gärna hälften lax och hälften vit fisk som hajmal, Alaska pollock, gädda eller torskfilé.
Istället för hamburgerbröd kan du ta två skivor surdegsbröd, lantbröd eller annat bröd per portion.

4 portioner fiskburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram fiskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk maizena
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl matolja
  • 4 msk smör, matolja eller olivolja till stekning
  • TILLBEHÖR: 4 hamburgerbröd eller valfritt bröd
  • 8 msk majonnäs
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 40 gram blandad sallad

Tillagning

  1. Förbered valfria tillbehör som klyftpotatis, skiva tomat, skala och stimla rödlök samt skölj sallad.
  2. FISKBURBARE: Finhacka lök och dill samt lägg i en skål.
  3. Skala och pressa i vitlök.
  4. Skär fisken i grova tärningar och lägg i en matberedare med mixerkniv. Lägg i ägget, salt och peppar.
  5. Mixa fisken till en jämn färs någon minut.
  6. Tillsätt grädden under tiden du mixar färsen.
  7. Tillsätt ev. maizena eller ströbröd om färsen är för lös att forma till.
  8. Blanda fiskfärsen med dillen och rödlöken.
  9. Häll och sprid ut matolja på en bricka. Olja händerna.
  10. Forma 4 stycken 1 cm höga burgare
  11. Stek fiskburgarna två i taget i smör, matolja eller olivolja i 3-4 minuter på varje sida.
  12. Gnid in bröd eller hamburgerbröd i lite olivolja och stek dem i en panna så de får färg. Lägg upp dem på tallrik och bred 2 msk majonnäs på understa brödet, lägg på lite sallad.
  13. Lägg fiskburgarna på salladen och sedan skivad tomat, strimlad rödlök och toppa med ett till bröd.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer