Fiskburgare

Introduktion och förberedelse

Fiskburgare av fiskfärs med stekt bröd, dressing, majonnäs, tomat, sallad och rödlök.

Serveringsförslag

Obs fiskfärsen är för lös för att man ska kunna grilla dessa fiskburgare så bäst och säkrast är att steka dem i stekpanna.

Ta gärna hälften fet lax och hälften vit fisk som hajmal, Alaska pollock, gädda eller torskfilé.

Hemgjord burgare med fisk mellan surdegsbröd.
Hemgjord burgare med fisk mellan surdegsbröd.

4 portioner fiskburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram fiskfilé
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk maizena
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl matolja
  • 4 msk smör, matolja eller olivolja till stekning
  • TILLBEHÖR: 4 hamburgerbröd eller valfritt bröd
  • 8 msk majonnäs
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 40 gram blandad sallad

Tillagning

  1. Förbered valfria tillbehör som klyftpotatis, skiva tomat, skala och stimla rödlök samt skölj sallad.
  2. FISKBURBARE: Finhacka lök och dill samt lägg i en skål.
  3. Skala och pressa i vitlök.
  4. Skär fisken i grova tärningar och lägg i en matberedare med mixerkniv. Lägg i ägget, salt och peppar.
  5. Mixa fisken till en jämn färs någon minut.
  6. Tillsätt grädden under tiden du mixar färsen.
  7. Tillsätt ev. maizena eller ströbröd om färsen är för lös att forma till.
  8. Blanda fiskfärsen med dillen och rödlöken.
  9. Häll och sprid ut matolja på en bricka. Olja händerna.
  10. Forma 4 stycken 1 cm höga burgare
  11. Stek fiskburgarna två i taget i smör, matolja eller olivolja i 3-4 minuter på varje sida.
  12. Gnid in bröd eller hamburgerbröd i lite olivolja och stek dem i en panna så de får färg. Lägg upp dem på tallrik och bred 2 msk majonnäs på understa brödet, lägg på lite sallad.
  13. Lägg fiskburgarna på salladen och sedan skivad tomat, strimlad rödlök och toppa med ett till bröd.
E-mail
Medel: 3.9 (39 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 568 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-22