Filodegsknyten med chevre

Introduktion och förberedelse

Filodegstrianglar fyllda med fårost som chèvre.

Goda som tilltugg, på buffé, till kräftkalas och till picknick.

Kan även varieras med annan getost, dessertost eller fetaost.

Friterad variant

Knytena kan friteras istället för som nedan lagas i ugnen.

Var då noga med att osten är väl inslagen i deg och du har penslat med kanter med ägg så de håller tätt när du friterar dem.

Räkna några minuters fritering till fin färg på 180 grader i frityrolja.

8 portioner filodegsknyten med chevre

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 pkt fillodeg i fyrkantiga blad eller på rulle
  • 300 g chevre fårost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smula chevre fårosten och hacka persilja - blanda i en bunke.
  3. Dela filodegen i 10 cm breda remsor, fyll en klick ca 2 msk i nedre ändan, börja att vika upp ena hörnet längst ner över fyllningen och fortsätt vika i trianglar till sista vikningen då du penslar med ägg innan.
  4. Lägg filodegsknytena på bakplåtspapper på en bakplåt.
  5. Baka knytena i ca 15 minuter tills då fått fin ljusbrun färg.
  6. Alternativ till att laga knyten är att baka en hel rulle filodeg genom att fylla, rulla ihop och baka hela rullen som du sedan tar ut och låter svalna och sedan skär i 2 cm breda mumsbitar (som en liten rulltårta).
E-mail
Medel: 4.3 (30 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 202 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-30