Filodegsknyten med chevre

Filodegstrianglar fyllda med fårost som chevre. Goda som tilltugg, på buffé, till kräftkalas och till picknick.

8 portioner filodegsknyten med chevre

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 pkt fillodeg i fyrkantiga blad eller på rulle
  • 300 g chevre fårost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula chevre fårosten och hacka persilja - blanda i en bunke.
  3. Dela filodegen i 10 cm breda remsor, fyll en klick ca 2 msk i nedre ändan, börja att vika upp ena hörnet längst ner över fyllningen och fortsätt vika i trianglar till sista vikningen då du penslar med ägg innan.
  4. Lägg filodegsknytena på bakplåtspapper på en bakplåt.
  5. Baka knytena i ca 15 minuter tills då fått fin ljusbrun färg.
  6. Alternativ till att laga knyten är att baka en hel rulle filodeg genom att fylla, rulla ihop och baka hela rullen som du sedan tar ut och låter svalna och sedan skär i 2 cm breda mumsbitar (som en liten rulltårta).
E-mail
Medel: 4.7 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer