Fetaostpaj med paprika och champinjoner

Introduktion och förberedelse

Baka en fetaostpaj med röd paprika, champinjoner, lök, vitlök och riven mozzarella.

Fetaosten ger en god sälta till pajen och grönsakerna.

Gott med en grönsallad till.

6 portioner fetaostpaj

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning: 200 g fetaost
  • 1/2 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 dl riven mozzarellaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • Äggstanning till en paj: 4 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda ihop pajdegen och lägg den i kylen i 20 minuter medan du förbereder fyllningen.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  3. Förbered under tiden fyllningen. Hacka löken och paprikan. Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem tills vattnet försvunnit och tillsätt löken och paprikan en stund.
  4. Tryck ut degen i en ugnsform (en stor pajform med höga kanter går också). Förgrädda pajskalet i 8 minuter.
  5. Lägg svampröran i en skål och blanda med hackad fetaost, riven ost, hackad bladpersilja samt cremé fraiche, ägg, mjölk, pressad vitlök, salt och peppar.
  6. Häll fyllningen i pajskalet och grädda fetaostpajen i 30 minuter. Sänk värmen till 175 grader efter halva tiden.
  7. Låt pajen gärna stå en stund och svalna innan servering.
  8. Servera med ex. tomatsallad, grönsallad, rivna morötter och marinerade bönor.
E-mail
Medel: 4.3 (58 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 498 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-02-20