Färskpotatis med purjolök

Färskpotatis med purjolök är ett gott potatistillbehör till det mesta. Potatisen passar utmärkt på buffe.

8 portioner färskpotatis med purjolök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 purjolök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba och putsa färskpotatisen.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten ca 20 minuter.
  3. Häll av och låt svalna något så att du kan dela dem på mitten.
  4. Skär ett snitt i mitten på purjolöken, skölj ren och skiva den.
  5. Fräs i olivoljan någon minut och tillsätt potatisen. Rör runt.
  6. Smaka av färskpotatisen med salt och peppar. Någon tsk socker kan också behövas.
  7. Färskpotatis med purjolök kan serveras varm, ljummen eller kall.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer