Entrecotespett med kikärts- och fetaostsallad

Grillad entrecote på spett med en frisk, fräsch och salt kikärtssallad.
Räkna 4 skivor entrecote på 130-150 gram eller en bit hel entrecote ca 500-600 gram.

4 portioner entrecotespett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram entrecote
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kikärtssallad med fetaost: 3 dl kokta kikärter
  • 200 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 65 gram grönsallad
  • 3 msk god olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt så de inte brinner upp på grillen sedan.
  2. Gör kikärtssallad: koka kikärter enligt paket och låt svalna. Koka gärna en större omgång i förväg. Resterande kokta kikärter kan du spara och frysa in i påsar till nästa gång du behöver kikärter. Använder du kokta kikärter från burk så skölj dem i durkslag först.
  3. Lägg kikärterna i en salladskål.
  4. Tärna eller smula ner fetaosten i skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken. Lägg i skålen.
  6. Skölj och skär tomat i tärningar. Lägg i skålen.
  7. Skölj och hacka bladpersilja grovt. Lägg i skålen.
  8. Blanda i olivolja, vinäger samt salt och peppar. Hit kan du förbereda salladen och förvara i kylen.
  9. Skölj och dela grovt salladsblad och vänd i salladen.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera kikärtssalladen på fat eller i salladsskål till entrecotspetten.
  12. Entrecotespett: dela entrecotekötter i bitar och trä på spetten. Pensla med olivolja, salta och peppra dem.
  13. Grilla entrecotespetten några minuter runt om tills de har fin färg och är stekta som du vill ha dem - genomgrillade, röda eller medium.
  14. Servera entrecotespetten till kikärt- och fetaostsalladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer