Entrecotespett med kikärts- och fetaostsallad

Grillad entrecote på spett med en frisk, fräsch och salt kikärtssallad.
Räkna 4 skivor entrecote på 130-150 gram eller en bit hel entrecote ca 500-600 gram.

4 portioner entrecotespett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram entrecote
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kikärtssallad med fetaost: 3 dl kokta kikärter
  • 200 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 65 gram grönsallad
  • 3 msk god olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt så de inte brinner upp på grillen sedan.
  2. Gör kikärtssallad: koka kikärter enligt paket och låt svalna. Koka gärna en större omgång i förväg. Resterande kokta kikärter kan du spara och frysa in i påsar till nästa gång du behöver kikärter. Använder du kokta kikärter från burk så skölj dem i durkslag först.
  3. Lägg kikärterna i en salladskål.
  4. Tärna eller smula ner fetaosten i skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken. Lägg i skålen.
  6. Skölj och skär tomat i tärningar. Lägg i skålen.
  7. Skölj och hacka bladpersilja grovt. Lägg i skålen.
  8. Blanda i olivolja, vinäger samt salt och peppar. Hit kan du förbereda salladen och förvara i kylen.
  9. Skölj och dela grovt salladsblad och vänd i salladen.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera kikärtssalladen på fat eller i salladsskål till entrecotspetten.
  12. Entrecotespett: dela entrecotekötter i bitar och trä på spetten. Pensla med olivolja, salta och peppra dem.
  13. Grilla entrecotespetten några minuter runt om tills de har fin färg och är stekta som du vill ha dem - genomgrillade, röda eller medium.
  14. Servera entrecotespetten till kikärt- och fetaostsalladen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer