Enkel hallonkaka

Enkel hallonkaka med kladdig sockerkakssmet samt färska hallon.
Receptet kan dubblas och bakas i en långpanna med bakplåtspapper för ca 24 bitar.
Det är viktigt att man vispar i fem minuter så att äggen blir fluffiga. Då behövs egentligen inget bakpulver men man kan ta i 0,5 tsk om man vill vara säker på en fluffig kaka.

12 bitar hallonkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1,5 dl ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl färska hallon
  • 50 gram kallt smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn.
  2. Smörj och bröa en form med bakplåtspapper i botten på ca 24 cm diameter. Gärna med löstagbar kant..
  3. Vispa ägg och socker pösigt i minst 5 minuter med elvisp i en bunke.
  4. Blanda bakpulver och mjöl. Vänd ner mjöl och rör ihop till en smet.
  5. Bred ut smeten i formen.
  6. Stick ner hallon här och där.
  7. Hyvla smör och fördela över kakan.
  8. Grädda hallonkakan i mitten av ugnen 20 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna något innan servering.
  10. Om du vill kan du pudra över lite florsocker innan servering samt ev. fler färska hallon vid sidan. Lättvispad grädde med någon halv tsk vaniljsocker i är också gott till hallonkakan.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer