Drinktilltugg smördegssnurror med parmesan

Ett gott enkelt varmt drinktilltugg av bakade smördegssnurror fyllda med parmesan du kan förbereda innan och sedan baka av när gästerna kommer.
Baka egna goda drinktilltugg till festen, buffen eller bjudningen till mousserande vin eller bål.
Vill du göra det ännu enklare för dig så köper du färdig klassisk pesto, pesto med soltorkad tomat eller liknande på burk och fyller smördegsplattorna med.
Ska du servera tilltuggen till vegetarianer så tänk på att parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram, tinade
  • 2 dl riven parmesanost eller grano padano
  • 1 dl hackade valnötter
  • ca 15 blad basilika
  • 1 tsk paprika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Tina, mjöla och kavla ut en smördegsplattorna till måtten ca 22x15 cm.
  2. Blanda riven parmesanost med hackade valnötter i en skål.
  3. Tillsätt hackad basilika, paprikapulver samt cayennepeppar.
  4. Pensla smördegsplattorna med uppvispat ägg.
  5. Lägg dem så att du har kortsidan mot dig. Du ska rulla från kortsidan.
  6. Bred ut ostblandningen på plattorna, lämna 3 cm kant längst upp utan fyllning.
  7. Rulla ihop smördegsplattorna med fyllningen likt en rulltårta från kortsidan. Se till att den fria degytan klistrar ihop rullen.
  8. Lägg ev. rullarna i kylen eller frysen och låt stelna. Hit kan du förbereda tilltuggen. När rullarna är kalla är det lättare att skära ut 0,5 cm tjocka skivor ca 11 stycken från varje rulle.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Lägg snurrorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  11. Pensla snurrorna med uppvispat ägg.
  12. Grädda tilltuggen i 17 minuter i mitten av ugnen tills de fått färg.
  13. Strö gärna en nypa gourmetsalt över innan servering.
  14. Servera smördegssnurrorna med parmesan ljumma eller rumsvarma (med servetter) till bål eller drink.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer